Lees verder over de Faculteit

Unieke combi sociale wetenschappen
Bij de VU vind je een uniek palet aan sociale wetenschappen. De VU is de enige universiteit in Nederland die de klassieke sociale wetenschappen (Culturele antropologie en Ontwikkelingssociologie, Politicologie, en Sociologie) combineert met de moderne (Bestuurs- en Organisatiewetenschap en Communicatiewetenschap). Door deze unieke combinatie kun je na je bachelor toegang krijgen tot in principe elke sociaalwetenschappelijke master aan de VU (voor Engelstalige masters geldt een taaleis, Political Science stelt aanvullende eisen).

Een VU sociale wetenschapper voegt iets toe
Deze aanpak zorgt ervoor dat je straks een bijdrage kunt leveren aan de maatschappij én een interessante baan kunt vinden waarin je al je analytische talenten kwijt kunt. Sociale wetenschappers van de VU komen na hun afstuderen terecht in allerlei beroepen: van consultant tot journalist, en van communicatieadviseur tot beleidsmedewerker. Overal waar mensen met elkaar samenleven, samenwerken en communiceren heeft een sociale wetenschapper van de VU iets toe te voegen.

Kleinschalig en divers
Er is veel aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Wij kennen jou en je medestudenten, bij de meeste opleidingen is het onderwijs kleinschalig georganiseerd en er is veel persoonlijke begeleiding. Bovendien zijn we trots op onze diversiteit: iedereen is bij sociale wetenschappen welkom en dat zie je ook terug in de studenten die er bij ons rondlopen. Mensen met allerlei verschillende achtergronden, geloofsovertuigingen en nationaliteiten kunnen hun talenten aan de VU ontplooien; we heten niet voor niets de Vrije Universiteit.

Verbreed je blik en haal het beste uit jezelf
Je studeert aan een internationale topuniversiteit en tegelijkertijd zorgt onze campus ervoor dat je je snel thuis voelt op de VU. Je vindt er alles wat je nodig hebt om je studentenleven tot een succes te maken: je volgt er onderwijs en kunt er eten, sporten en over een tijdje ook wonen. Maar we dagen je ook uit om verder te kijken. Veel van onze studenten gaan in hun derde jaar naar het buitenland om te werken, stage te lopen of te studeren. Bij sociale wetenschappen aan de VU willen we graag dat jij je blik verbreedt en dat je niet alleen veel kennis opdoet, maar ook in de praktijk leert hoe je maatschappelijke problemen kunt aanpakken en oplossen. Op deze manier haal je niet alleen het beste uit jezelf, maar draag je ook bij aan de wereld van morgen.