Governance, organisatie en management

GOM opleidingspaginaIn het publieke domein in Nederland vinden enorme veranderingen plaats. Men vraagt u samen te werken, belangen af te stemmen en participatie te stimuleren. U moet effectief besturen en bezuinigen in een domein waarin beleidsvelden steeds meer met elkaar verweven raken. Ook in het private domein veranderen organisaties door maatschappelijke, technologische, politieke en economische ontwikkelingen.

De behoefte aan reflectie en heldere antwoorden op complexe dilemma's groeit. Tegelijkertijd wordt het steeds lastiger weloverwogen afwegingen en keuzes te maken voor uw organisaties. 

De opleiding Governance, Organisatie en Management biedt u actuele academische kennis van governance, managementdilemma's en organisatievraagstukken en helpt u deze te vertalen naar uw praktijk en organisatie.

 

Cursusaanbod opleiding Governance, Organisatie en Management

De opleiding Governance, Organisatie en Management biedt reflectie en inzicht op complexe dilemma's. Het geeft handvatten om weloverwogen afwegingen en keuzes te maken binnen uw organisatie. De opleiding bestaat uit een persoonlijk opleidingstraject, afgestemd op uw vragen, wensen en ambities. U stelt uw opleidingsprogramma samen door minimaal vijf cursussen uit het aanbod te volgen. Na succesvolle afronding ontvangt u het diploma Governance, organisatie en management.

De opleiding bestaat uit negen modules, variërend van vier tot zes bijeenkomsten. In onderstaand schema vindt u een overzicht van het aanbod.

ModuleStart*
»» Integriteit en kwaliteit van besturen
09-06-17
»» Conflict en conflicthantering03-11-17
»» Organisatiecultuur03-11-17
»» Sturen vanuit vertrouwen
* Voorheen Intern en extern toezicht
n.t.b.
»» Veiligheids- en crisismanagement
n.t.b.
»» Governance in een veranderende
omgeving
jan 2018
»» Verandermanagement
(27 PE-punten
voor corporatiebestuurders)
jan 2018
»» Foutencultuur en de
lerende organisatie
maart 2018
»» Netwerken, social media
en samenwerking
juni 2018

*Data onder voorbehoud


Doelgroep opleiding Governance, Organisatie en Management

Deelnemers van de opleiding Governance, Organisatie en Management zijn ervaren professionals zoals managers, adviseurs, bestuurders, directeuren en beleidsmedewerkers. Zij zijn op zoek naar wetenschappelijke verdieping en praktische meerwaarde. Deelnemers hebben minimaal vijf jaar werkervaring en een hbo- of wo-opleiding. Twijfelt u of uw achtergrond en ervaring aansluiten bij de opleiding of cursus, neem dan gerust contact met ons op.

Praktische informatie

Voor alle praktische informatie, zoals kosten, studiebelasting en vragen kunt u terecht bij Contact en algemene informatie.