FSW sluit zich aan bij nationaal COVID-19 expertise portaal

02-04-20

De Faculteit der Sociale Wetenschapen stelt haar kennis via het nationale portaal SSH (sociale wetenschappen, economie, rechtsgeleerdheid en geesteswetenschappen) ter beschikking met betrekking tot het corona virus.

Coronavirus: Tot 1 juni geen activiteiten op de VU-campus

01-04-20

Lees hier de laatste update van woensdag 1 april.

Besturen in tijden van crisis

31-03-20

Pakhuis de Zwijger en Vrije Universiteit Amsterdam organiseren livecast ‘Stad in Spagaat’.

Coronavirus: VU Amsterdam

26-03-20

Op 15 maart heeft het kabinet besloten om onder meer alle scholen, horeca en kinderdagverblijven te sluiten. Ook de Vrije Universiteit Amsterdam heeft haar deuren gesloten om de verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Tot het einde van het collegejaar wordt er daarom alleen online onderwijs gegeven. Ook medewerkers worden geadviseerd thuis te werken.

Coronavirus: tot de zomer geen onderwijsbijeenkomsten

25-03-20

De cursussen van de VU Academie voor Sociale Wetenschappen worden tot de zomer verschoven naar het najaar. Het is nog niet duidelijk wanneer live de bijeenkomsten (weer) beginnen. Dat hangt af van de maatregelen van de overheid.

“Investeer nu in de digitale vaardigheden van ouderen”

25-03-20

De verregaande overheidsmaatregelen tegen het Coronavirus - zoals het geen handen schudden en anderhalve meter afstand houden- maken persoonlijk contact vandaag de dag erg moeilijk. Internet en sociale media bieden een alternatief, maar voor ouderen is dat niet vanzelfsprekend. Dat maakt kwetsbaar. Theo van Tilburg, socioloog aan de VU adviseert daarom: “Investeer nu in de digitale vaardigheden van ouderen.”

Waarom doet fake news het zo goed tijdens de corona epidemie?

23-03-20

Heb ik corona? Tien seconden je adem inhouden zonder te hoesten geeft je uitsluitsel. Een goed medicijn? Deze epidemie is te bezweren met het drinken van bleekmiddel of nog beter een glaasje verse koeienurine. Fake news viert deze dagen hoogtij, maar waarom eigenlijk? Wij vroegen het universitair hoofddocent Communicatiewetenschap en tevens fake news-onderzoeker aan de VU: Ivar Vermeulen.

'Kijk bij de bestrijding corona epidemie ook naar menselijk gedrag'

19-03-20

Kees Boersma onderzoekt in Europees onderzoeksteam effectievere aanpak van corona virus.

'Maak een vuist tegen discriminatie Chinezen'

10-03-20

In een tijd waar gevoelens van paniek sneller lijken te verspreiden dan de epidemie zelf, doet Shan Haiyue, promovendus aan de afdeling Sociologie, een oproep aan mensen om vooral naar hun ratio te luisteren en een vuist te maken tegen discriminatie en geweld tegen Chinezen.

Dag van de Filantropie

05-03-20

Meld u nu aan voor de presentatie van Geven in Nederland 2020 tijdens Dag van de Filantropie 2020 op woensdag 15 april 2020.

Integriteit en kwaliteit van besturen

19-02-20

Heb jij als professional werkzaam in de publieke of semipublieke sector te maken met vraagstukken over integriteit en kwaliteit en wil je je eigen houding én die van de organisatie daarin versterken en verbeteren?

Marjo de Theije benoemd tot hoogleraar Anthropology of Resources

17-02-20

Marjo de Theije is per 1 februari 2020 aangesteld als hoogleraar Anthropology of Resources. De benoeming van het hoogleraarschap is in het kader van de Fenna Diemer Lindeboom leerstoel.

Lang leve de snackcultuur!

10-02-20

Pizza, Pannenkoeken en Patat. De snackbarcultuur in Nederland is nog steeds ongekend populair, ondanks de opkomst van superfoods, groente goeroes en gezonde snack alternatieven. “Ongezond eten is een onlosmakelijk onderdeel van de Nederlandse eetcultuur”, aldus antropoloog Irene Stengs.

Politieke Integriteits-Index: VVD opnieuw meeste affaires

10-02-20

De VVD is opnieuw de partij met de meeste en ernstigste integriteitsaffaires. Zo blijkt uit de Politieke Integriteits-Index die dit jaar voor de achtste keer is verschenen.

Nieuwe opleiding Bouwen aan veilige wijken

04-02-20

Je bent een ervaren professional bij politie, gemeente, hulpverlening of maatschappelijke organisatie en betrokken bij de aanpak van lokale problemen.