Coronavirus: updates en veelgestelde vragen

30-11-20

Laatste wijziging op maandag 30 november: mondkapjes verplicht per 1 december 2020.

Max Havelaar Lockdown project: dank aan de schrijvers.

25-11-20

Afgelopen zomer schreven ruim 170 mensen mee aan de handgeschreven lockdown-editie van de Max havelaar.

VU-onderzoek naar het verbeteren van relaties binnen de zorg

20-11-20

Ludo Glimmerveen en Marieke van Wieringen van de afdeling Organisatiewetenschappen ontvangen van ZonMw een subsidie voor het onderzoeksproject ‘De relatie als fundament: werken aan waardevolle zorgrelaties in de organisatie van verpleeghuiszorg en de toerusting van professionals’. Het project onderzoekt hoe de beroepsvorming van student-zorgprofessionals beter kan aansluiten bij wensen van bewoners en naasten in de verpleeghuiszorg.

Online informatiesessie opleiding Regisseren zonder macht in het sociaal domein

19-11-20

Op woensdag 20 januari om half vijf is er een online informatiesessie, waarin docenten Duco Bannink en Hans Bosselaar meer vertellen en vragen beantwoorden over de opleiding Regisseren zonder macht in het sociaal domein die 12 maart van start gaat.

Loes Aaldering ontvangt Veni voor onderzoek naar de invloed van politieke genderstereotypen

06-11-20

Politicoloog aan de afdeling Bestuurswetenschap en Politicologie Loes Aaldering ontvangt een Veni-financiering van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). “Echt geweldig dat ik door deze beurs de kans krijg om me de komende jaren te focussen op mijn onderzoek naar politieke genderstereotypen in de media.”

Grip krijgen op een 'organisatiecultuur'?

27-10-20

De constante verandering en zeker de snelheid waarmee die komt, stelt steeds hogere eisen aan de flexibiliteit van organisaties.

MEET EOS bestuurslid Joep Sturm: ‘EOS staat nu ook online voor je klaar!’

26-10-20

Mis jij de FoyEOS, borrels en de vertrouwde tosti-geur ook? Je bent niet de enige, maar gelukkig doet het nieuwe bestuur van EOS er dit jaar opnieuw alles aan om er voor jou te zijn op het gebied van study, fun en business. Wij spraken met één van de nieuwe bestuursleden: Joep Sturm.

Anne-Mei The benoemd tot bijzonder hoogleraar Langdurige zorg en de Sociale Benadering Dementie

26-10-20

Anne-Mei The is per 1 oktober benoemd tot bijzonder hoogleraar Langdurige zorg en de Sociale Benadering Dementie.

Johan Hoorn en Elly Konijn ontvangen Huibregtsenprijs 2020

06-10-20

Johan Hoorn en Elly Konijn hebben voor hun onderzoeksproject 'Alice' de Huibregtsenprijs ontvangen.

140-jarige VU reikt eredoctoraten uit

01-10-20

Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib en hoogleraren Ernst Fehr en Anne-Marie Slaughter geëerd

COMmunity at the Goat Farm!

28-09-20

Recently, Master’s students of the Culture, Organization and Management (COM) program spotted a rather odd location on their timetables: the Goat Farm in the Amsterdamse Bos. Instead of sitting at their laptops in their rooms, students were taught out in the open air.

COMmunity op de Geitenboederij!

28-09-20

De Master studenten Culture, Organization and Management (COM) zagen een wel heel bijzondere locatie op hun rooster staan: de Geitenboerderij in het Amsterdamse Bos. Studenten kropen niet achter hun laptop in hun studentenkamer, maar kregen college in de buitenlucht.

Onderzoek Eva van Roekel beloond met ISRF Political Economy Research Fellowship

15-09-20

Antropoloog Eva van Roekel heeft begin augustus de ISRF Political Economy Research Fellowship gekregen voor haar onderzoek ‘Radical Gold. Emergency Resource Extraction and Trade in the Northern Amazon’. Dit nieuw etnografisch onderzoek richt zich op de gevolgen van de crisis in Venezuela. “Ik ben ontzettend blij dat ik nu veldonderzoek kan gaan doen naar de rol van goud in de Venezolaanse crisis. Er is zo weinig over bekend. Deze beurs is daarom echt een buitenkans om beter zicht te krijgen op een belangrijk hedendaags spanningsveld tussen mensenrechten en behoud van de natuur.”

Online informatiesessie opleiding Nieuwe maatschappelijk ongelijkheden

03-09-20

Op 24 november 2020 gaat de nieuwe opleiding ‘Nieuwe maatschappelijk ongelijkheden’ van start! Heb jij als beleidsmaker behoefte aan scherper inzicht in de steeds meer gefragmenteerde samenleving waarvoor je werkt?

Opleiding Besturen van de Digitale Samenleving: nieuwe technieken en blijvende verantwoordelijkheden

03-09-20

Maak je als beleidsmaker al actief gebruik van data-analyse en digitale technologieën voor realisatie van beleid?