FSW-onderzoeksprijzen

FSW Johannes van der Zouwen Masterthesisprijs

De Johannes van der Zouwen masterthesisprijs beoogt kwalitatief hoogstaand empirisch onderzoek op het brede terrein van de sociale wetenschappen te vergroten. Inhoudelijk gezien is er geen beperking aan een gekozen thema van onderzoek. Masterstudenten aan de Faculteit der Sociale Wetenschappen komen in aanmerking voor inzending. Elke afdeling van de faculteit draagt jaarlijks een kandidaat voor de masterthesisprijs voor. De masterthesis moet beoordeeld zijn met minimaal een acht en maximaal één jaar voor de indieningsdatum zijn afgerond en beoordeeld.

2017
Jochem Kootstra & Timo Korstenbroek
genomineerden
2016
Anthonie Drenth
genomineerden
2015
Daniëlle Bovenberg
genomineerden
2014
Simon Twaalfhoven
genomineerden
2013
Moos Pozzo & Joukje Swinkels
genomineerden

FSW Dissertatieprijs

De FSW Dissertatieprijs beoogt kwalitatief hoogstaand empirisch onderzoek op het brede terrein van de sociale wetenschappen te vergroten. Inhoudelijk gezien is er geen beperking aan een gekozen thema van onderzoek. Deze erkenning verschaft een voorbeeld aan andere promovendi, stelt promovendi, afdelingen en de faculteit als geheel in staat om jaarlijks voorbeelden aan te dragen van excellent onderzoek en biedt mogelijkheden om het onderzoek van de faculteit aan de buitenwereld te communiceren. Voor toekenning van de FSW Dissertatieprijs komen alle FSW oud-promovendi in aanmerking die hun dissertatie in de afgelopen twee jaar aan de faculteit hebben verdedigd. Elke wetenschappelijke afdeling van FSW mag jaarlijks één kandidaat voordragen.

2017
Kasper Welbers
genomineerden
2016
Maaike Matelski & Jeroen Wolbers
genomineerden
2015
Dhoya Snijders
genomineerden
2014
Nicoletta Dimitrova
genomineerden
2013
Naná de Graaff
genomineerden

FSW Onderzoeksprijs

De FSW onderzoeksprijs heeft tot doel om de meest aansprekende, veelbelovende en originele onderzoeksprestaties voor het voetlicht te brengen. Deze erkenning stimuleert de genomineerden om op dezelfde weg door te gaan, verschaft een voorbeeld aan andere onderzoekers, stelt de afdelingen en de faculteit als geheel in staat om tweejaarlijks voorbeelden aan te dragen van onderzoek dat bij uitstek bijdraagt aan het volbrengen van de missie van de faculteit en biedt mogelijkheden om het onderzoek van de faculteit aan de buitenwereld te communiceren. Voor toekenning van de FSW Onderzoeksprijs komen alle FSW-onderzoekers in aanmerking, ongeacht functie en taak. Voor de toekenning van de FSW Onderzoeksprijs komen niet in aanmerking: a) personen die deel uitmaken van de jury; b) personen die de FSW onderzoeksprijs in de voorgaande 5 jaar reeds hebben ontvangen. Elke wetenschappelijke afdeling van FSW mag tweejaarlijks één kandidaat voordragen.

2017
Johan Hoorn
genomineerden
2015
Kees Boersmagenomineerden
2013
Christian Burgers
genomineerden
2011
Marleen de Witte
genomineerden