Wiepking benoemd tot hoogleraar ‘Maatschappelijke betekenis van goededoelenloterijen’

Pamala Wiepking is per 1 januari 2019 benoemd tot hoogleraar ‘Maatschappelijke betekenis van goededoelenloterijen’. Wiepking is vereerd met de benoeming. "Ik ben verheugd weer terug te keren naar mijn alma mater en met mijn onderzoek de maatschappelijke betekenis van goededoelenloterijen te vergroten."

30-01-2019 | 14:22

Pamala WiepkingSinds begin jaren ’90 is de maatschappelijke betekenis van Nederlandse goededoelenloterijen aanzienlijk toegenomen. Dankzij de miljoenen deelnemers schenken loterijen jaarlijks meer dan 500 miljoen euro aan goededoelenorganisaties. De leerstoel onderzoekt de impact van deze loterijen en ook hoe goededoelenloterijen en goededoelenorganisaties samenwerken met elkaar en met de overheid. Voor het onderzoek ontvangt de VU de komende vijf jaar een jaarlijkse bijdrage van de Nationale Postcode Loterij van 60.000 euro.

Vorig jaar werd Wiepking benoemd als gasthoogleraar aan de Lilly Family School of Philanthropy van de Universiteit van Indiana in de Verenigde Staten. Zij zal haar werk als Stead Family Chair in International Philanthropy aan de Lilly Family School voortzetten. Professor Wiepking is benoemd na een internationale open wervingsprocedure. Meer informatie over de werkgroep vindt u hier: www.geveninnederland.nl.