Nieuws & Agenda

Kijk hier voor actuele evenementen van de Faculteit.

Nieuwsoverzicht

Bekijk hier alle nieuwsberichten van FSW. U kunt gebruik maken van zoektermen of een datumbereik aangeven.

ORA voor Marjolein Broese van Groenou

12-10-18

Marjolein Broese van Groenou heeft samen met 14 andere Nederlandse onderzoekers financiering ontvangen voor samenwerkingsprojecten in Europa en Japan.

Farewell event Barbara Vis – Panel on ‘Politicians, blame avoidance and European integration’

09-10-18

On Friday 2 November at 15h30, the VU Department of Political Science and Public Administration hosts a panel on ‘Politicians, blame avoidance and European integration’.

Yarin Eski accepted at Amsterdam Young Academy

28-09-18

Yarin Eski, postdoctoral researcher at the Knowledge Hub Security and Social Resilience (KVV), has been accepted as one of the very first members of the Amsterdam Young Academy (AYA). The members of the founding board described Eski as ‘very inspiring’.

Dr. Bastiaan van Apeldoorn benoemd tot hoogleraar Mondiale Politieke Economie en Geopolitiek

21-09-18

Met ingang van 1 oktober 2018 is dr. Bastiaan van Apeldoorn (1970) benoemd tot hoogleraar Mondiale Politieke Economie en Geopolitiek aan de Faculteit der Sociale Wetenschappen aan de Vrije Universiteit Amsterdam. In deze leerstoel zal Van Apeldoorn zich met name richten op onderzoek naar de toekomst van de liberale wereldorde die de Verenigde Staten heeft neergezet na afloop van de Tweede Wereldoorlog.

Weekend van de Wetenschap op de VU: VIP-tour

14-09-18

Word vrienden met een robot, verhoor een verdachte of smelt een steen. Geef je snel op en ga mee op de exclusieve VIP-tour op de VU in het weekend van de Wetenschap.

FSW-studente wint Mindshare Thesis prijs

14-09-18

Top-studente Lotte Mastenbroek heeft voor haar thesis in Communicatiewetenschap de Mindshare Thesis prijs gewonnen. Zij deed haar onderzoek naar het effect van ‘femvertising’ op de koopintentie van de vrouwelijke consument. De jury geeft aan dat haar onderzoek relevant is voor de mediabranche en nieuwe inzichten met zich meebrengt.

Google stimuleert cyberchondria

11-09-18

Meer dan 90% van de mensen gebruikt een zoekmachine zoals Google om gezondheidsinformatie te vinden. Maar de resultaten van zoekmachines houden geen rekening met betrouwbaarheid of relevantie van medische informatie. Wekt Google zo de ‘cyberchondria’ in ons op?

Twee VU-hoogleraren kroonleden SER

10-09-18

Hoogleraar Economie Maarten Lindeboom (SBE) en Hoogleraar Diversiteit Halleh Ghorashi (FSW) zijn benoemd als nieuwe leden van de Sociaal-Economische Raad (SER).

7 dingen die je moet regelen vóór je gaat studeren

24-08-18

Het is bijna zover: jouw studententijd in Amsterdam gaat beginnen. En er is geen betere plek om de rest van je leven te beginnen dan bij Faculteit der Sociale Wetenschappen aan de VU Amsterdam! Maar heb je wel aan alles gedacht? Hier nog even op rij, zeven dingen die je moet regelen vóór je gaat studeren.

FSW-politicologe ontvangt toonaangevende Veni-subsidie

06-08-18

Politicologe Marijn Hoijtink heeft de toonaangevende Veni-subsidie ontvangen voor haar onderzoek naar de technologische ontwikkeling van autonome wapens.

Prestigieuze ERC Starting Grant voor sociologe Eva-Maria Merz

02-08-18

Onderzoeker Eva-Maria Merz ontving afgelopen week de prestigieuze European Research Council (ERC) Starting Grant van 1,3 miljoen euro voor haar onderzoek naar wanneer, en onder welke omstandigheden, mensen wel of niet bloeddonor worden en blijven.

Antropologie in actie: PEOPLE’s Co-Creation Camp op de VU

27-07-18

Op 5 juli organiseerde de VU het evenement 'Sustainable Living & Energy: Towards a PEOPLE perspective' in CIRCL op de Zuidas.

Succesvolle thema-avond kritische etnografie in Pakhuis de Zwijger

16-07-18

Op 2 juli hebben de afdelingen Organisatiewetenschappen en Antropologie een thema-avond georganiseerd over kritische etnografie als onderzoeksbenadering.

Peter Kerkhof nieuwe portefeuillehouder Onderwijs FSW

13-07-18

Het College van Bestuur heeft besloten om met ingang van 1 september 2018 prof. dr. P. (Peter) Kerkhof te benoemen als portefeuillehouder Onderwijs bij de Faculteit der Sociale Wetenschappen.

Marie Skłodowska-Curie Actions ITN-onderzoeksvoorstel 'Mediating Islam in the Digital Age' is gehonoreerd

05-07-18

Het internationale onderzoeksproject zal de impact bestuderen van digitalisatie en technologische innovatie op de islam.