Nieuws & Agenda

Kijk hier voor actuele evenementen van de Faculteit.

Nieuwsoverzicht

Bekijk hier alle nieuwsberichten van FSW. U kunt gebruik maken van zoektermen of een datumbereik aangeven.

ERC Starting Grant voor socioloog Evelyn Ersanilli

19-09-17

Evelyn Ersanilli, universitair docent bij Sociologie, ontvangt een Starting Grant van het European Research Council (ERC) voor haar onderzoek naar wat herkomstlanden van laaggeschoolde migranten doen om de positie van deze migranten te verbeteren.

Subsidie voor onderzoek naar ondermijning

18-09-17

De Kenniswerkplaats Veiligheid en Veerkracht, onderdeel van het Institute for Societal Resilience , heeft van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties een subsidie gekregen voor onderzoek naar ondermijning binnen Nederlandse gemeenten.

Irene Stengs benoemd tot bijzonder hoogleraar Antropologie

06-09-17

Irene Stengs is per 1 september benoemd als bijzonder hoogleraar Antropologie van ritueel en populaire cultuur aan de faculteit Sociale wetenschappen. Stengs is sinds 2002 verbonden aan het Meertens Instituut, in de laatste jaren als senior-onderzoeker en voorzitter van de Onderzoeksraad.

Ontmoet Gerrit Zalm en Herman van Rompuy

30-08-17

Tijdens de officiële opening van het John Stuart Mill College & opleiding PPE op 12 september

Subsidie BZK voor Expertiselab Veiligheid en Veerkracht

30-08-17

Het Expertiselab Veiligheid en Veerkracht, als onderdeel van het Institute for Societal Resilience, heeft van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties 150.000 euro subsidie gekregen voor onderzoek naar ondermijning binnen Nederlandse gemeenten.

NWO-subsidie voor onderzoek naar Syrische vluchtelingen in Jordanië

29-08-17

Marina de Regt ontvangt een tweejarige subsidie van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) voor een onderzoeksproject naar seksuele en reproductieve gezondheidszorg onder jonge Syrische vluchtelingen in Jordanië. De financiering is afkomstig van de afdeling ‘NWO-WOTRO Science for Global Development’. Het project zal worden uitgevoerd in samenwerking met onderzoekers van Yarmouk University in Irbid, Jordanië, en twee non-gouvernementele organisaties in Jordanië, te weten Caritas en Ahel Al-Jabal.

Fridus Steijlen benoemd tot bijzonder hoogleraar Molukse Migratie en Cultuur

25-07-17

Fridus Steijlen is per 1 juni benoemd tot bijzonder hoogleraar Molukse Migratie en Cultuur in Comparatief Perspectief aan de Faculteit der Sociale Wetenschappen, ingesteld vanwege de stichting Moluks Historisch Museum. Tot op heden deed hij onderzoek naar, onder andere, de Molukse geschiedenis, Indische organisaties, de dekolonisatie en het dagelijkse leven in contemporain Indonesië aan het Koninklijk Instituut voor Taal-, Land- en Volkenkunde.

Vier FSW-projecten ontvangen NWA-financiering

20-07-17

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) heeft financiering toegekend aan de aanvragen voor, onder andere, vier voorstellen van FSW-onderzoekers als onderdeel van de route: ‘Veerkrachtige en Zinvolle Samenlevingen’. De voorstellen ontvangen een deel van de financiering van het Startimpuls Nationale Wetenschapsagenda (NWA).

Lancering van de Refugee Academy

18-07-17

15 juni vond op de VU de startbijeenkomst Refugee Academy plaats. Onder deze noemer willen de oprichters een academische werkplaats ontwikkelen waarin zij diverse stakeholders bij elkaar brengen om verbinding tussen onderzoekers en maatschappelijke partners rondom vluchtelingenproblematiek sterker te maken.

Onderzoek communicatiewetenschap VU scoort hoog op wereldwijde ranking

06-07-17

Communicatiewetenschap aan de VU gooit wereldwijd hoge ogen. Van de universiteiten van buiten de VS staat de VU wereldwijd tweede. In de internationale Shanghai Ranking voor communicatiewetenschappelijk onderzoek staat de VU op de 16e plaats.

PhD-talent FSW ontvangt NWO-Promotiebeurs voor leraren

06-07-17

Op 27 juni is bekend gemaakt dat part-time PhD-kandidaat Matthijs Smakman de Promotiebeurs voor leraren van NWO zal ontvangen per september. Hij zal zijn tijd bij de VU wijden aan onderzoek naar robots in het onderwijs. Smakman is momenteel docent bij de Hogeschool Utrecht (HU) en zal begeleid worden door promotor hoogleraar mediapsychologie Elly Konijn. Hij zal aangesloten blijven bij de HU en daarnaast deeltijds zijn PhD-project vervullen bij de VU.

Hanneke Reuling benoemd tot lid College van Bestuur HVA

23-06-17

Hanneke Reuling treedt per 1 oktober 2017 toe tot het College van Bestuur (CvB) van de Hogeschool van Amsterdam (HvA).

Gezocht: student-leden voor Opleidingscommissies FSW 2017-2018

16-06-17

Vind jij het leuk om gevraagd en ongevraagd advies te geven en zo de kwaliteit van jouw opleiding te verbeteren? Dan zijn wij op zoek naar jou!

NSE-resultaten voor FSW bekend

15-06-17

De resultaten van de Nationale Studenten Enquête (NSE), mogelijk gemaakt door Studiekeuze123, zijn bekend gemaakt. Het primaire doel van de NSE is niet het meten van de onderwijskwaliteit maar het meten van de tevredenheid van studenten. De NSE-resultaten geven waardevolle informatie over dat wat studenten als goed ervaren binnen de opleiding, maar ook welke onderwerpen verbeterd zouden kunnen worden.

Twee FSW-onderzoekers ontvangen Vidi-beurs

30-05-17

Dinsdag 20 mei is bekend gemaakt dat Christian Burgers en Dimitris Dalakoglou een Vidi-beurs van de Nederlandse Organisatie van Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) hebben ontvangen. Hiermee kunnen zij een eigen, vernieuwende onderzoekslijn ontwikkelen en zelf een onderzoeksgroep opzetten. “Het is geweldig dat ik de komende vijf jaar mijn Vidi-onderzoek mag gaan uitvoeren”, aldus Burgers.