Nieuws & Agenda

Kijk hier voor actuele evenementen van de Faculteit.

Nieuwsoverzicht

Bekijk hier alle nieuwsberichten van FSW. U kunt gebruik maken van zoektermen of een datumbereik aangeven.

De 5 must-do’s op Bachelordag op de VU

08-02-19

Ben jij morgen aanwezig op onze Bachelordag? Wil je ontdekken welke studie bij jou interesses past, voelen hoe het is om rond te lopen op een universiteit of kijken wat de campus je te bieden heeft? Het kan allemaal! Met het uitgebreide programma hoef je je geen moment te vervelen.. Wat mag je echt niet missen? Wij zetten de 5 must-do’s voor je op een rijtje!

Van Stekelenburg vindt scholierenprotest voor klimaat ‘geslaagd’

08-02-19

Is er een nieuwe protestgeneratie opgestaan met de demonstratie voor het klimaat? Donderdag 7 februari trekken tienduizend scholieren naar Den Haag om hun onvrede te uiten over het klimaat. In de uitzending van Nieuwsuur laat hoogleraar Sociale Verandering Jacquelien van Stekelenburg haar expertise schijnen op deze enorme opkomst. “Als je tussen je vijftiende en vierentwintigste met iets nieuws wordt geconfronteerd, in termen van politiek gedrag, dan kristalliseert zich dat in de rest van het leven.”

Wiepking benoemd tot hoogleraar ‘Maatschappelijke betekenis van goededoelenloterijen’

30-01-19

Pamala Wiepking is per 1 januari 2019 benoemd tot hoogleraar ‘Maatschappelijke betekenis van goededoelenloterijen’. Wiepking is vereerd met de benoeming. "Ik ben verheugd weer terug te keren naar mijn alma mater en met mijn onderzoek de maatschappelijke betekenis van goededoelenloterijen te vergroten."

Politieke Integriteits-Index: VVD weer partij met de meeste affaires

28-01-19

De VVD is opnieuw de partij met de meeste en ernstigste integriteitsaffaires. Zo blijkt uit de Politieke Integriteits-Index die dit jaar voor de zevende keer is verschenen.

Student- en Onderwijsprijzen uitgereikt tijdens VU Nieuwjaarsgala 2019

25-01-19

24 januari werden VU-docenten en -studenten in het zonnetje gezet met de uitreiking van de Van der Duijn Schouten Onderwijsprijs, de DocenTalentprijs, de StudenTalentprijs, twee scriptieprijzen en, voor het eerst, de Student Initiatiefprijs.

Talmalezing en uitreiking FSW onderzoeksprijzen 2018

22-01-19

Jasper Vlaanderen en Thijs Willems hebben afgelopen vrijdag 18 januari de jaarlijkse onderzoeksprijzen voor respectievelijk beste masterthesis en dissertatie van 2018 binnen de Faculteit der Sociale Wetenschappen in ontvangst mogen nemen.

Gezonder leven dankzij gadgets: werkt dat?

16-01-19

Kun je met technologie ongezonde gewoonten veranderen? Deze vraag stelt Sander Hermsen in zijn promotieonderzoek. Hij betwijfelt de invloed van gelikte gadgets op je gezondheid. “De maatschappij heeft belang bij echt werkende interventies voor gezond gedrag. Daar hoort het nuanceren van de werking van zogenaamde ‘toverstafjes’ bij.”

FSW-onderzoeker genomineerd voor Medische Inspirator Prijs

14-01-19

Het project ‘De online Vriendschapscursus’ van FSW-onderzoeker Tamara Bouwman is genomineerd voor de Medische Inspirator Prijs.

COM-student wint Unileverprijs

18-12-18

Culture, Organization and Management-student Maxime van Boven wint de Unilever Research Prize voor haar onderzoek naar de seksindustrie in Cambodja. Met deze prijs spreekt Unilever haar waardering uit voor uitstekend werk van de jonge en unieke academici.

VU Nieuwjaarsgala 2019

17-12-18

Voor het eerst reikt de VU alle onderwijsprijzen uit tijdens het VU Nieuwjaarsgala.

Genomineerden FSW-onderzoeksprijzen zijn bekend

14-12-18

De kwaliteit van de dissertaties en masterthesissen was ook in 2018 weer hoog, maar vier proefschriften en zeven scripties vielen extra op. De auteurs hiervan maken kans op een van de facultaire onderzoeksprijzen.

VU en Deloitte werken samen in doorontwikkeling zorgrobot Alice

07-12-18

Binnen de VU richten de activiteiten zich met name op het gebied van fundamenteel en toegepast onderzoek in sociale robotica. Studenten kunnen per september een cross-disciplinaire master track 'Socially Aware Robotics' volgen.

Faculteiten Sociale Wetenschappen slaan handen ineen bij ethische toetsing

23-11-18

De decanen van de faculteiten in de Sociale- en Gedragswetenschappen in Nederland ondertekenden een samenwerkingsovereenkomst op het gebied van de ethische toetsing van onderzoek.

Twee FSW-bacheloropleidingen behoren tot de beste binnen hun discipline

15-11-18

Philosophy, Politics and Economics (PPE) is door de Keuzegids Universiteiten 2019 verkozen tot Topopleiding. Culturele antropologie en ontwikkelingssociologie is de beste bacheloropleiding binnen haar studiegebied.

Symposium understanding varieties of European populism

09-11-18

Wat is de kern van populisme? Wie kunnen we als populisten aanduiden in de 20e en 21e eeuw? En aan de hand van welke methode kunnen populisten en populisme het best worden onderzocht?