Livecast Pakhuis de Zwijger: Wederzijds Wantrouwen

22-04-2021

20:30

Pakhuis de Zwijger / online

Polderpraat #1: Wederzijds wantrouwen

Dr. Mariken van der Velden (VU), Sylvana Simons (BIJ1)

Faculteit der Sociale Wetenschappen

Sociale wetenschappen

Overig

De formatie was nog niet eens begonnen of verkenners Ollogren en Jorritsma moesten het veld alweer ruimen door een gelekte notitie. ‘Functie elders’, stond er bij Pieter Omtzigt vermeld, een van de Kamerleden met de meeste voorkeursstemmen. Neemt de nieuwe regering haar burgers serieus, of zal dit fiasco een voortzetting blijken van de zogenoemde ‘Rutte-doctrine’? 

In het programma Polderpraat, een samenwerking tussen Governance for Society van de Vrije Universiteit Amsterdam en Pakhuis de Zwijger, wordt in de nasleep van de Tweede Kamerverkiezingen en in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen de staat van het vertrouwen tussen burgers en overheid onderzocht. Aan de hand van het onderzoek van politicoloog Mariken van der Velden van de Vrije Universiteit Amsterdam gaan verschillende partijen in gesprek over het vertrouwen van de burger in de politiek en andersom. Verder buigen zij zich over de vraag we er gedaan kan worden om het vertrouwen te herstellen. 

Onder meer aanwezig deze avond zijn Tweede Kamerlid van BIJ1 Sylvana Simons en stadsdeelvoorzitter in Amsterdam Zuidoost Tanja Jadnanansing, de gemeentelijke Ombudsman voor Amsterdam en omstreken Arre Zuurmond en Firoez Azarhoosh, oprichter community centrum Meevaart. Deelname is gratis en aanmelden kan via deze link

Op donderdag 20 mei 20:30 - 21:30u staat Polderpraat #2 gepland en op donderdag 10 juni 20:30 - 21:30 Polderpraat #3.