Vervolgonderwijs

Na uw afstuderen kan de faculteit nog veel voor u op het gebied van ontwikkeling en professionalisering betekenen. De faculteit biedt u onderstaande mogelijkheden.

VU Academie voor Sociale Wetenschappen (VASS)            
VASS biedt opleidingen, cursussen en masterclasses voor ervaren professionals op het gebied van professional governance, organisatievraagstukken en managementdilemma’s, sociaal ondernemerschap en maatschappelijke betrokkenheid. De opleidingen en cursussen van VASS voor professionals zijn kleinschalig en intensief. Ze worden gegeven door hoogleraren en docent-wetenschappers van topniveau, die in alle opleidingen en cursussen een brug slaan tussen wetenschap en praktijk. Dit doen zij door de meest recente theorieën, werkveldervaringen van deelnemers en onderlinge intervisie te combineren. Lees meer.

Contractonderwijs
Een bijzondere vorm van contractonderwijs is aanschuifonderwijs. Aanschuifonderwijs houdt in dat u als niet-student bepaalde vakken kunt volgen. Hebt u geen tijd om een volledige studie te beginnen, maar wilt u wel meer leren over onderwerpen die bij de Faculteit der Sociale Wetenschappen aan bod komen? Dat kan via het aanschuifonderwijs. Als alumnus krijgt u 30% korting op het cursusaanbod. Lees meer.

Graduate school of social science
De VU Graduate School of Social Sciences (VU-GSSS), opgericht in 2010, maakt deel uit van de Faculteit der Sociale Wetenschappen. Het is de ambitie van de faculteit om een hoge kwaliteit van onderzoek te waarborgen. Met uiteenlopende activiteiten op het gebied van onderwijs, kwaliteitscontrole en het versterken van de research community, ondersteunt de VU-GSSS alle promovendi in hun academische ontwikkeling. Lees meer.