Aankomende Studenten

Studeren bij de VU betekent verder kijken. Wat je ook studeert, bij de VU kijk je verder dan kennis alleen. Verder dan wat voor de hand ligt. Verder dan de grenzen van je eigen studie. Het betekent studeren met een open blik. Met oog voor de maatschappij en wat daar gebeurt. 

De Faculteit der Sociale wetenschappen biedt vijf bachelor opleidingen aan. Een bachelor duurt drie jaar en daarna kun je ervoor kiezen om een master te volgen. De Faculteit der Sociale wetenschappen verzorgt acht master opleidingen

Daarnaast bieden we zeven pre-master opleidingen voor studenten die een hbo-opleiding hebben gevolgd of een bachelor aan een andere faculteit, welke je voorbereiden op daaropvolgende masters.

Heb je je al aangemeld voor één van onze bachelor- of (pre)masteropleidingen? Klik dan op één van de onderstaande pagina's voor belangrijke informatie voor de start van je opleiding.

Aankomende Bachelorstudenten

Welkom bij de Faculteit der Sociale Wetenschappen! 

Je gaat binnenkort je bachelor opleiding aan de VU beginnen, ontzettend leuk maar ook wel een beetje spannend. Gelukkig hebben we alle informatie die nodig hebt om je opleiding succesvol te starten bij elkaar gezet. Deze kun je vinden op de Pre-Student Community. Je kunt hier inloggen met je VUnet-ID, welke je inmiddels hebt ontvangen. Als je je VUnet-ID kwijt bent, dan kun je terecht bij de Studentenbalie

Aankomende Masterstudenten

Alle benodigde informatie voor de start van je opleiding vind je hier. Lees het goed door zodat je goed voorbereid aan je master opleiding kunt beginnen.

Aankomende Premasterstudenten

De overstap van een HBO of een andere faculteit, kan soms groot zijn. Alle informatie om je goed voorbereid te laten starten aan je premaster opleiding vind je op deze pagina.