Home > Wetenschappelijke afdelingen > Sociale en Culturele Antropologie

Sociale en Culturele Antropologie

Vu 2

Antropologie is als studie niet alleen boeiend maar ook urgent. Samenlevingen van nu staan of vallen met geslaagde ontmoetingen tussen mensen met verschillende sociale, culturele en historische achtergronden. De afdeling wordt gedreven door de wil om aan deze ontmoetingen bij te dragen en ze te onderzoeken. Dit gebeurt in verschillende delen van de wereld met aandacht voor verschillende sociale en culturele onderwerpen. De afdeling sociale en culturele antropologie is niet alleen actief in onderzoek maar ook betrokken bij de studenten waardoor onderzoek en onderwijs nauw met elkaar verweven zijn.

_Streep

Matthieu Schoffeleers Scholarship

The Department of Social and Cultural Anthropology is accepting applications for two Matthieu Schoffeleers Scholarships. The scholarships, worth €2,000, entail a fee waiver for EU students or a fee reduction for students outside the EU.

Applications are open to all students applying to the master’s programme in anthropology in 2017/2018 with an undergraduate GPA of at least 75%. The scholarships will be awarded to the candidates with the strongest combination of motivation letter and GPA. Click here for more information about applying.

_Streep

Onderwijs

Onze bachelor- en masteropleidingen bieden studenten kennis, inzicht en vaardigheden om de wereldwijde complexiteit en diversiteit van het menselijk samenleven vanuit een breed en vergelijkend perspectief te begrijpen. Het onderwijs van onze afdeling is van hoge kwaliteit en wordt tevens goed beoordeeld in de Nationale Studenten Enquête en de “Beste Studies Gids” van Elsevier.

Wil je een indruk krijgen van de opleiding? Bekijk dan dit filmpje van drie (oud)studenten en een docent die vertellen over de Master Social and Cultural Anthropology. Meer filmpjes en informatie over antropologie vind je bij onderwijs.

_Streep

Nieuws

Benieuwd naar de evenementen die onze afdeling organiseert, klik dan hier om een overzicht te krijgen. Alle ins en outs over onze afdeling, treft u op de volgende pagina.

_Streep

Onderzoek

Het onderwijs is nauw verbonden met het onderzoeksprogramma van de afdeling 'Mobilities, Beliefs and Belonging: Confronting Global Inequalities and Insecurities' en het facultaire onderzoeks-Institute of Societal Resilience. In dat onderzoeksprogramma staan actuele ontwikkelingen rondom de mobiliteit en transnationaliteit van mensen, ideeën, goederen, infrastructuur en culturen, alsmede de consequenties daarvan voor ’s mensens groepsvorming, solidariteit, ongelijkheid en (geloofs)overtuigingen centraal.

_Streep

Social Media - FacebookSocial Media - TwitterSocial Media - Youtube
© Copyright Vrije Universiteit Amsterdam

spamfuik@vu.nl