Home > Wetenschappelijke afdelingen > Sociale en Culturele Antropologie

Sociale en Culturele Antropologie

bannerhomepage

De afdeling Sociale en Culturele Antropologie is een actieve, bruisende afdeling. Opleiding en onderzoek onderscheiden zich van de vier andere Nederlandse antropologieafdelingen doordat niet is gekozen voor een regionale maar voor thematische specialisaties. Stafleden, postdoctorale onderzoekers en promovendi houden zich in hun onderzoek bezig met een breed scala aan thema’s en werelddelen. Vanwege de beperkte omvang van het aantal stafleden en studenten is de afstand tussen studenten en docenten klein en de betrokkenheid van docenten met studenten groot.

De afdeling heeft een eigen weblog: Standplaats Wereld. Deze weblog biedt een podium voor informatieve, prikkelende en verrassende reflecties op de actualiteit in Nederland en de wereld vanuit antropologisch perspectief.

_Streep

Bachelor Antropologie beste van Nederland in Nationale Studenten Enquete 2015!

Onze bachelor opleiding Culturele Antropologie en ontwikkelingssociologie is in 2015 wederom als beste beoordeeld in de Nationale Studenten Enquête! Onze master eindigde in deze enquête als tweede. Ook in de ”Beste-Studies-Gids” 2015 van Elsevier komt VU bachelor Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie als beste antropologieopleiding uit de bus.

_Streep

Anthropology making the Difference

Wil je een indruk krijgen van de toepassingen van antropologie? Bekijk dan dit filmpje van Dr. Sandra Evers die vertelt over de toepassing van haar veldonderzoek in Madagascar. Meer filmpjes vind je bij onderwijs.

_Streep

Op de Facebook pagina van de afdeling vind je interessante artikelen en berichten die de antropologen van de afdeling hebben gedeeld alsmede links naar de rest van de 'online anthropology community'.

Social Media - FacebookSocial Media - TwitterSocial Media - Youtube
© Copyright Vrije Universiteit Amsterdam

spamfuik@vu.nl