Home > Wetenschappelijke afdelingen > Centrum voor Filantropische Studies

Centrum voor Filantropische Studies


Filantropie staat voor bijdragen in de vorm van geld, goederen en of tijd (expertise), vrijwillig ter beschikking gesteld door individuen en organisaties (fondsen, bedrijven, kerken), waarmee primair algemeen nut doelen worden gesteund

  Gin banner 2

Het Centrum voor Filantropische Studies is het expertisecentrum op het gebied van onderzoek naar filantropie in Nederland. Daarnaast houdt het Centrum zich bezig met het geven van onderwijs aan de Vrije Universiteit te Amsterdam.
Bezoekadres: Buitenveldertselaan 3 (tegenover het Hoofdgebouw van de VU), kamer Z 440
Telefoonnummer: 020-598 6782  
 

Nieuws 

Extra editie nieuwsbrief - Oktober 2014

Klik hier om de extra editie van de nieuwsbrief van het Centrum voor Filantropische Studies te lezen.


Philanthropy seminar 18 december 2014
psredVermogende Nederlanders vormen een belangrijke bron van inkomsten voor goededoelenorganisaties. Naar schatting 80% van alle giften in Nederland is afkomstig van 20% van de huishoudens, waaronder veel vermogende Nederlanders.
Hoeveel geven vermogende Nederlanders aan goede doelen, en aan welke doelen geven zij? Wat is het draagvlak voor goededoelenorganisaties onder vermogende Nederlanders? Welke voorkeuren hebben vermogende Nederlanders op het terrein van de filantropie?
In dit seminar delen onderzoekers van de Vrije Universiteit Amsterdam en de Universiteit van Maastricht resultaten van onderzoek naar filantropie onder vermogende Nederlanders. René Bekkers (bijzonder hoogleraar Filantropische Studies, Vrije Universiteit) deelt de nieuwste resultaten van onderzoek onder een brede steekproef van vermogende Nederlanders, mogelijk gemaakt door Elite Research.


De cijfers worden geïntegreerd in het onderzoek Geven in Nederland 2015, dat op de komende Dag van de Filantropie (de laatste donderdag van april, 23 april 2015) zal worden gepubliceerd. Paul Smeets (universitair docent Finance, Universiteit Maastricht) licht de bevindingen van recent onderzoek onder vermogende klanten van ABN-AMRO/MeesPierson toe. Na de twee presentaties is er gelegenheid voor discussie; we sluiten de middag af met een drankje.
Let op! Dit seminar is verzet van 23 oktober naar 18 december. Aanvang: 16.00 uur. Locatie: 4e verdieping hoofdgebouw Vrije Universiteit Amsterdam, zaal HG 4 A 04. 

U kunt zich hier aanmelden voor het seminar.


Meer nieuws

Onderwijs  

  • PAO Philanthropic Studies
  • PAO Jong Bestuurstalent
  • Minor Goede doelen, filantropie en non-profits
  • Masterclass op locatie (MOL)
  • Circle, alumnivereniging PAO Philanthropic Studies (als onderdeel van PAO PS)

Meer informatie in de rubriek Onderwijs

Onderzoek 

  • Geven in Nederland
  • Giving in Europe (ERNOP)
  • Opdrachtonderzoek
  • Publicaties

Meer informatie in de rubriek Onderzoek

Over de afdeling  
 
Medewerkers
Congressen en Symposia
Contact

© Copyright Vrije Universiteit Amsterdam
Zie ook:


spamfuik@vu.nl