Home > Over de faculteit > FSW Onderwijsprijs
De onderwijsprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een uitmuntende senior en junior docent. Deze docenten zetten zich naast hun eigen onderwijs ook in voor de verbetering van de kwaliteit van het onderwijs in bredere zin; op de faculteit en/of VU-breed. Studenten, opleidingscommissies (OLC), en de FSW-studentenraad wijzen gezamenlijk een winnaar aan. De feestelijke uitreiking vond plaats tijdens het zomerfeest op 26 juni. De winnaars van de onderwijsprijs mogen zichzelf een jaar lang de beste docent van de faculteit noemen en worden ook genomineerd voor de VU-brede ‘Docent van het jaar’-prijs. Tijdens het zomerfeest wordt naast de docent van het jaar ook de StudenTalentPrijs uitgereikt aan de meest studentvolle en betrokken student van het jaar.

Geert de Vries wint de FSW Onderwijsprijs 2014-2015


Geert de vries hl

Geert de Vries (Sociologie) won de Senior-Docentonderwijsprijs 2015. De jury noemde hem “een docent van klassieke snit” die studenten begeleidt in hun proces, en iedereen weet te boeien. Bovendien benadert hij studenten nooit bevoogdend, maar altijd als gelijkwaardige volwassenen. Geert neemt volgend jaar afscheid van de faculteit.

De Junior-Docentonderwijsprijs ging naar Menno Soentken (Politicologie). In zijn duidelijke en gestructureerde colleges slaat hij steeds de brug tussen theorie en praktijk, aldus het juryrapport. Helaas kon Menno niet bij de uitreiking aanwezig zijn.

B&O-student Jip Bartels kreeg de StudenTalentprijs, omdat hij zijn academische activiteiten combineert met het (prof)voetbal, het werk als studievoorlichter én het Honoursprogramma.
Jip Bartels hl

Genomineerden Onderwijsprijs 2014-2015


Senior-
docent-genomineerden
Duco Bannink
Geert de Vries 

Junior-docent-genomineerden
Marloes Vlind 
Menno Soentken
Hester Paanakker
Rhoda Woets

StudentTalentPrijs-genomineerden
Jip Bartels (B&O)
Ike Haasjes (SCA)
Lisette Min (B&O)
Sietske Beemster (B&O)

© Copyright Vrije Universiteit Amsterdam

spamfuik@vu.nl