Home > Nieuws en agenda > Nieuwsoverzicht > 2012 > Hoogleraar: "Bezuinig eens op de prietpraat"
21-03-2012

Hoogleraar: "Bezuinig eens op de prietpraat"

"Op alles wat burgers nodig zouden kunnen hebben om een beetje zinvol leven te leiden, wordt drastisch bezuinigd", betoogt hoogleraar Willem Trommel op de website Sociale Vraagstukken.

"Ook in het televisieprogramma Nova’s College Tour babbelde premier Mark Rutte er weer vrolijk op los, maar ook nu kwam er geen zinvolle politieke gedachte over zijn lippen. Of het moet de mantra zijn die hij te pas en te onpas debiteert: dit kabinet is er voor de hardwerkende Nederlander die bereid is kansen te pakken. Zo kijkt Rutte naar ons, als waren wij personeelsleden van de BV Nederland die wel wat opzwepende taal kunnen gebruiken."

Het artikel Bezuinig eens op de prietpraat, meneer Rutte is de bijdrage van de VU-hoogleraar beleids- en bestuurswetenschappen Willem Trommel aan een blogdebat over de tussenformatie, dat sociaalwetenschappers voeren op de website socialevraagstukken.nl.

Bezoek de onderzoeksetalage voor meer voorbeelden van maatschappelijk onderzoek.