Home > Nieuws en agenda
Nieuws & Agenda

Agenda

Kijk hier voor actuele evenementen van de Faculteit.
 

Nieuwsoverzicht

Bekijk hier alle nieuwsberichten van FSW. U kunt gebruik maken van zoektermen of een datumbereik aangeven.
 

VU-studente schrijft boek over scheiden

26-11-15

Dat scheiden veel invloed heeft op kinderen is bekend. Maar dat die impact doorwerkt op volwassen levens, daar is minder aandacht voor. VU-studente Iris Gündel (20) interviewde volwassenen met gescheiden ouders. Hoe blikken zij terug op de scheiding? Wat hebben zij gemist? Waar lopen zij nu nog steeds tegenaan? Dat heeft geleid tot het boek “Schei eens uit’, vol herkenning en praktische tips.

Street Pastors: hoeders van de straat in het Britse nachtleven

24-11-15

Street Pastors proberen benevelde feestgangers in Cardiff te ondersteunen. Ronald van Steden deed onderzoek naar hen. Dit is de Dag zendt op 28 november de documentaire Hoeders van de straat uit.

Het seculiere experiment

19-11-15

Hans Boutellier, bijzonder hoogleraar Veiligheid en burgerschap, fietste tijdens zijn sabbatical naar Rome en werkte daar aan een nieuw boek. Het is 17 november gepresenteerd tijdens een debatavond in De nieuwe liefde met onder andere prof. Manuela Kalski van de Vrije Universiteit Amsterdam en Felix Rottenberg.

Selectieve solidariteit met Parijs?

18-11-15

Hoe komt het dat we ons wel met Parijs identificeren en niet met Beiroet? In Psychologie Magazine verscheen het artikel ‘Medeleven met één muisklik’, met bijdragen van hoogleraar Mediapsychologie Elly Konijn.

Zorgrobot of mantelzorg?

13-11-15

Marjolein Broese van Groenou, hoogleraar Informele zorg, vroeg zich bij het tweede Grey Powerdebat af: “is afhankelijkheid een generatieding?” En als ouderen minder zelfstandig worden, moeten zij dan geholpen worden met mantelzorg of een zorgrobot?

Barbara Vis één van negen succesvolle Amsterdamse academici

09-11-15

Het Parool plaatste 7 november een artikel over negen talentvolle Amsterdamse academici jonger dan 45 jaar die (ook) hoge ogen gooien in het buitenland. Op nummer 6 staat Barbara Vis (36), hoogleraar Politieke Besluitvorming aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

VU-studenten werken mee aan betere toekomst Zuid-Afrika

06-11-15

Vijf VU-studenten doen mee aan CO create South-Africa.

Antropologie komt als beste studie uit de bus bij Elsevier

06-11-15

Uit onderzoek van Elsevier blijkt dat studenten de opleiding Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam op zes onderdelen als beste studie beoordelen.

Network Institute en Social Embassy starten onderzoek naar Facebook

06-11-15

Het Network Institute van de Vrije Universiteit Amsterdam is met Social Embassy een onderzoekstraject van tien maanden gestart. Het onderzoek richt zich op de digitale interactie tussen merken en consumenten.

Dr. Leonie Heres wins Van Poelje prijs 2014

06-11-15

On November 5, Dr. Leonie Heres won the Van Poelje award 2014. Each year, the award is given to the author of the best dissertation in Public administration.

Culturele Antropologie weer één van ‘Topopleidingen’ in Keuzegids 2016

03-11-15

In de nieuw verschenen Keuzegids Universiteiten 2016 krijgen de VU-bacheloropleidingen Griekse en Latijnse Taal en Cultuur, Liberal Arts and Sciences (joint degree met UvA) en Aardwetenschappen het kwaliteitszegel ‘Topopleiding’. Bacheloropleidingen met dit keurmerk behoren volgens de Keuzegids 2016 tot de beste opleidingen van het land.

Robot Alice te gast bij RTL Late Night

21-10-15

Robots nemen steeds meer taken van de mens over. Onderzoeker Margo van Kemenade (Communicatiewetenschap en SELEMCA) weet alles van de mogelijkheden van robottechnologie. Zij was 21 oktober met verschillende robots bij RTL Late Night.

VU viert 135-jarig bestaan met eredoctoraten en scriptieprijzen

21-10-15

Op 20 oktober 2015 vierde de Vrije Universiteit haar 135ste Dies Natalis.

Ervaringen of aanvaringen met het toerisme?

15-10-15

De Hmongvrouwen vormen een etnische minderheid in het Vietnamese hoogland. In hoeverre profiteren zij zelf van het opkomende toerisme? In oktober promoveerde Lê Thị Đan Dung hierop.

Alice wint op PARISCIENCE 2015 de PRIX GRAND ÉCRAN

07-10-15

De KeyDocsdocumentaire Ik ben Alice van regisseur Sander Burger heeft op het filmfestival PARISCIENCE 2015 de PRIX GRAND ÉCRAN gewonnen. De Jury Grand Écran, die bestaat uit zowel professionals uit de wetenschap als de audiovisuele wereld, bekroonde de documentaire op de slotdag van het festival tot de beste wetenschapsfilm van dit jaar. PARISCIENCE vertoont elk jaar het beste van de Franse en internationale films die als thema wetenschap hebben. Eerder dit jaar won Ik ben Alice al de Eurekaprijs voor het bevorderen van betrokkenheid bij en toegankelijkheid van wetenschappelijke kennis en inzichten voor een breed publiek.

© Copyright Vrije Universiteit Amsterdam

spamfuik@vu.nl