Home > Nieuws en agenda
Nieuws & Agenda

Agenda

Kijk hier voor actuele evenementen van de Faculteit.
 

Nieuwsoverzicht

Bekijk hier alle nieuwsberichten van FSW. U kunt gebruik maken van zoektermen of een datumbereik aangeven.

Recent nieuws

Geven aan goede doelen verrassend stabiel

20-04-15

Nederlanders zijn niet minder gaan geven aan goede doelen. Na een lange periode van groei, en een daling in 2011, blijft een verdere daling in het geefgedrag uit. Dat is verrassend, vanwege de economische crisis en een dalend vertrouwen van Nederlanders in de goededoelensector.

Kijkers trekken trucker uit moeras – hoe werkt dat?

14-04-15

Het leven van vrachtwagenchauffeur Jan Selie veranderde drastisch nadat een suïcidale motorrijder in 2008 op zijn vrachtwagen inreed. De verzekeraar weigerde de schade uit te keren. Een inzamelingsactie voorkwam dat zijn transportbedrijf kopje onder ging. Hoe werkt zoiets?

Nieuwe gelegenheid tentamen Beschrijvende en inferentiële statistiek

02-04-15

Vanwege een stroomstoring kon het tentamen Beschrijvende en inferentiële statistiek van 27 maart jl. niet doorgaan. De examencommissie heeft inmiddels besloten dat de nieuwe gelegenheid van het BIS tentamen zal plaatsvinden op donderdagavond 9 april (shift 1) en vrijdagavond 10 april (shift 2).

‘Diversiteit en Integratie’ onder leiding van de VU centraal op VSNU Lenteborrel

30-03-15

Vrijdag 20 maart vond de VSNU Lenteborrel plaats: het jaarlijkse moment waarbij de Vereniging van Universiteiten haar partners bij elkaar brengt.

Politeia: politiek platform voor en door studenten

17-03-15

Politeia is van start gegaan! Het is een online tijdschrift opgericht door vier tweedejaars Politicologiestudenten van de Vrije Universiteit.

First PhD Introduction week succesful

10-03-15

Between 23-27 February the Graduate School of Social Sciences held the first and very succesful PhD introduction week.

Barbara Vis benoemd tot lid Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen

09-03-15

Barbara Vis, hoogleraar Politieke Besluitvorming, is benoemd tot lid van de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen.

Integriteit hot topic - FSW reageert

20-02-15

Het thema ‘integriteit’ is zeer actueel, en dan ook onderwerp van veel mediaberichtgeving. Integriteit leeft in politiek, bestuur en goededoelenorganisaties. Onderzoekers van de Faculteit der Sociale Wetenschappen (VU) reageerden vanuit hun expertise.

John Erik Fossum is ACCESS EUROPE Visiting Professor

10-02-15

John Erik Fossum will be Visiting Professor at ACCESS EUROPE throughout May 2015. Fossum is professor in Political Science at ARENA Centre for European Studies at the University of Oslo, Norway.

VU/ACCESS EUROPE presenteert video's over meerlaagse democratie in Europa

05-02-15

Het Erasmus-netwerk PADEMIA verenigt 56 universiteiten uit 31 landen rondom het onderzoek naar de rol van parlementen in Europa.

Etmaal van de Communicatiewetenschap 2015

04-02-15

Op maandag en dinsdag 2 en 3 februari 2015 vond in Antwerpen het Etmaal van de Communicatiewetenschap 2015 plaats: het jaarlijkse congres van de Nederlandse en Vlaamse Communicatiewetenschap. Met meer dan 58 sessies met elk 4 of meer presentaties was het Etmaal flink gevuld. De Communicatiewetenschappers van de Vrije Universiteit waren ook dit jaar weer goed vertegenwoordigd.

Van Goghbeurs voor directeur Kieskompas André Krouwel

04-02-15

Samen met collega’s van het Institut d'études politiques de Paris, Sciences Po, heeft Kieskompas-directeur André Krouwel een Van Goghbeurs ontvangen om vergelijkend onderzoek te doen naar kiezersbewegingen in Frankrijk en Nederland. De vijf beste onderzoeksvoorstellen, waaronder die van Kieskompas van de Vrije Universiteit Amsterdam, werden deze week gepresenteerd op de Franse Ambassade in Den Haag.

Zorgrobot Alice in Museum Boijmans Van Beuningen

02-02-15

Alice is een zorgrobot, bedoeld voor de begeleiding van eenzame en dementerende ouderen. Maar kan een robot voor oprechte intimiteit zorgen? En leidt het gebruik van robots niet tot een vermindering van menselijk contact, en dus verdere eenzaamheid bij ouderen? In een tentoonstelling in Museum Boijmans Van Beuningen, Design Column #10 Crazy Care, is te zien hoe een innovatief idee de gezondheidszorg op zijn kop kan zetten. Alice is ontwikkeld in het SELEMCA-project, onderdeel van het Network Institute (VU).

NWO-subsidie voor onderzoek Communicatiewetenschap

01-02-15

Communicatiewetenschappers Allison Eden, Elly Konijn en Christian Burgers krijgen NWO-financiering voor hun onderzoek.

Hans van den Heuvel opnieuw deskundige in ZEMBLA over fraude Ordina

29-01-15

ICT-leverancier Ordina heeft in de periode 2005-2010 gefraudeerd met verschillende aanbestedingen van de overheid.

 
© Copyright Vrije Universiteit Amsterdam

spamfuik@vu.nl