Home > Nieuws en agenda
Nieuws & Agenda

Kijk hier voor actuele evenementen van de Faculteit.

Nieuwsoverzicht

Bekijk hier alle nieuwsberichten van FSW. U kunt gebruik maken van zoektermen of een datumbereik aangeven.

Recent nieuws

'Politici repareren dak vaker als het regent'

15-08-14

Wanneer zijn politici bereid om impopulaire hervormingen in de verzorgingsstaat door te voeren?

NWO-subsidie voor onderzoek naar rampenbestrijdingsorganisaties

13-08-14

Het onderzoeksproject ‘Enhancing smart disaster governance: Assessing the potential of the net-centric approach’ is door de commissie van het NWO-programma Smart Governance gehonoreerd.

Sandra Evers benoemd als ambassadeur voor kinderen bij ACEI

12-08-14

Sandra Evers is benoemd als ambassadeur voor kinderen bij de Association for Childhood Education International (ACEI).

‘Bestuurders woningcorporaties krijgen te veel ruimte’

12-08-14

Omgeving corporaties bevordert falend leiderschap

FSW-uitwisselingsstudent overleden

05-08-14

Op 31 juli bereikte ons het droevige bericht dat Sylvain Guyomarc’h op 29 juli is overleden.

Veni-beurs voor Bianca Suanet

29-07-14

Bianca Suanet (Sociologie) heeft van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) een Veni-subsidie gekregen voor haar onderzoek naar informele netwerken van ouderen en zorg in de participatiesamenleving.

NWO-subsidies voor Agnes Akkerman

11-07-14

Agnes Akkerman (Sociologie) heeft twee NWO-subsidies toegekend gekregen. De eerste is voor onderzoek naar hoe flexibele werknemers onvrede over hun werkomstandigheden uiten.

Frank de Bakker (ORG) ontvangt NWO-financiering MaGW Onderzoekstalent

26-06-14

In de jaarlijkse ronde van het NWO-financieringsinstrument Onderzoekstalent zijn 35 van de 132 ingediende onderzoeksvoorstellen gehonoreerd. Eén van die aanvragen was van Frank de Bakker, Julie Ferguson en Peter Groenewegen, met als onderwerp ‘Against all odds: how cross-sector collaboration platforms catalyze change in sustainable trade’.

WOTRO-subsidie voor Lorraine Nencel en Ida Sabelis

12-06-14

Lorraine Nencel (Sociologie) en Ida Sabelis (Organisatiewetenschappen) hebben een driejarige subsidie ontvangen in het kader van het WOTRO-programma Research for inclusive development: strategic actors.

Sandra Evers wint FSW Onderwijsprijs

12-06-14

De Facultaire Studentenraad heeft woensdag 11 juni Sandra Evers (Antropologie) uitgeroepen tot beste docent van de Faculteit der Sociale Wetenschappen. Anouk den Hamer (Sociologie) heeft de aanmoedigingsprijs ontvangen.

Barbara Vis: 'Alleen bezuinigen tijdens recessie?'

12-06-14

In economisch moeilijke tijden wordt er vooral bezuinigd: bezuinigen zou slechts “the only game in town” zijn, is het beeld. Maar is dat ook echt zo?

Bachelor Antropologie scoort goed

28-05-14

Studenten beoordelen de bachelor Antropologie als beste antropologieopleiding in Nederland. Dat blijkt uit de NSE 2014.

Bas Reus en Rena Bakshi genomineerd voor Amsterdam Science & Innovation Award!

22-05-14

De jury van de Amsterdam Science & Innovation Award heeft, onder leiding van Alexander Rinnooy Kan, tien finalisten genomineerd uit meer dan 60 inzendingen. Bas Reus en Rena Bakshi, werkzaam bij de afdeling Organisatiewetenschappen, zijn met hun inzending Algorithm to predict online group effectiveness in real-time based on social network structures in organizations, één van de tien finalisten.

De diversiteit van het willen

19-05-14

Eelco van Wijk en Frédérique Six van de afdeling Bestuurswetenschap en Politicologie hebben een nieuw boek gepubliceerd "De diversiteit van het willen" over veranderingen in motivaties van ondernemers die schuilgaan achter regelnaleving en overtreding. Het onderzoek is gesubsidieerd door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) en is gepubliceerd in de serie Handhaving en Gedrag van Boom Lemma uitgevers.

Staken werkt aanstekelijk, binnen én tussen bedrijfssectoren

15-05-14

Staken werkt besmettelijk. De kans is dus aanwezig dat de actievoerende Schipholbeveiligers en de stakende mbo-docenten ook anderen tot staken aanzetten. Stakingen, zoals bijvoorbeeld momenteel in de schoonmaakbranche, kunnen zelfs overslaan naar andere sectoren. Het risico hierop is zo’n twee weken tot een halfjaar na start van de staking het grootst. De piek van de kans op besmetting bevindt zich rondom een maand na de staking. Dat blijkt uit onderzoek onder leiding van NWO-onderzoeker Agnes Akkerman, universitair docent bij de afdeling Sociologie. Het onderzoek werd uitgevoerd aan de Radboud Universiteit. Agnes Akkerman presenteert de onderzoeksresultaten op 21 mei tijdens de eindconferentie van het NWO-onderzoeksprogramma Conflict en Veiligheid.