Home > Nieuws en agenda
Nieuws & Agenda

Kijk hier voor actuele evenementen van de Faculteit.

Nieuwsoverzicht

Bekijk hier alle nieuwsberichten van FSW. U kunt gebruik maken van zoektermen of een datumbereik aangeven.

Recent nieuws

Peter Kerkhof hoogleraar Sociale media

18-09-14

Peter Kerkhof is benoemd tot hoogleraar Sociale media. Zijn onderzoek gaat over het gebruik van sociale media door organisaties.

Academisch talent afhankelijk van beoordelaar

17-09-14

Academisch talent wordt overwegend beoordeeld op basis van criteria als ambitie, doorzettingsvermogen en sociale vaardigheden. Dit blijkt uit het promotieonderzoek van organisatiewetenschapper Pleun van Arensbergen naar wat academisch talent nu precies is en hoe het wordt geselecteerd. Maandag 22 september verdedigt zij haar proefschrift aan de VU.

Herfstfeest FSW: Passie voor onderwijs

15-09-14

Het is bijna zover: 3 oktober vindt het herfstfeest plaats met inspirerende sprekers, een vooruitblik van de decaan, de uitreiking van de FSW Onderwijsprijs en nog veel meer!

BCO-student wint Mindshare Thesis Award

12-09-14

Oud-masterstudente Beleid, Communicatie en Organisatie Anouk van Eijkeren heeft de Mindshare Thesis Award gewonnen, die dit jaar voor de derde keer werd uitgereikt. Anouks thesis, begeleid door docent Organisatiewetenschappen Christine Moser, belicht de effecten van user-generated content op de interactie tussen organisaties en klanten op sociale media.

'Oorspronkelijke bewoners' wereldwijd houden pelgrimstocht

11-09-14

In mei 2015 houden groepen ‘oorspronkelijke bewoners’ van over de hele wereld een pelgrimstocht naar Rome. Zij vragen aandacht voor hun geschiedenis: een van onderdrukking, en verdrijving van hun land. Het project is voortgekomen uit NWO-onderzoek van antropologe Sandra Evers.

'Politici repareren dak vaker als het regent'

15-08-14

Wanneer zijn politici bereid om impopulaire hervormingen in de verzorgingsstaat door te voeren?

NWO-subsidie voor onderzoek naar rampenbestrijdingsorganisaties

13-08-14

Het onderzoeksproject ‘Enhancing smart disaster governance: Assessing the potential of the net-centric approach’ is door de commissie van het NWO-programma Smart Governance gehonoreerd.

Sandra Evers benoemd als ambassadeur voor kinderen bij ACEI

12-08-14

Sandra Evers is benoemd als ambassadeur voor kinderen bij de Association for Childhood Education International (ACEI).

‘Bestuurders woningcorporaties krijgen te veel ruimte’

12-08-14

Omgeving corporaties bevordert falend leiderschap

FSW-uitwisselingsstudent overleden

05-08-14

Op 31 juli bereikte ons het droevige bericht dat Sylvain Guyomarc’h op 29 juli is overleden.

Veni-beurs voor Bianca Suanet

29-07-14

Bianca Suanet (Sociologie) heeft van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) een Veni-subsidie gekregen voor haar onderzoek naar informele netwerken van ouderen en zorg in de participatiesamenleving.

NWO-subsidies voor Agnes Akkerman

11-07-14

Agnes Akkerman (Sociologie) heeft twee NWO-subsidies toegekend gekregen. De eerste is voor onderzoek naar hoe flexibele werknemers onvrede over hun werkomstandigheden uiten.

Frank de Bakker (ORG) ontvangt NWO-financiering MaGW Onderzoekstalent

26-06-14

In de jaarlijkse ronde van het NWO-financieringsinstrument Onderzoekstalent zijn 35 van de 132 ingediende onderzoeksvoorstellen gehonoreerd. Eén van die aanvragen was van Frank de Bakker, Julie Ferguson en Peter Groenewegen, met als onderwerp ‘Against all odds: how cross-sector collaboration platforms catalyze change in sustainable trade’.

WOTRO-subsidie voor Lorraine Nencel en Ida Sabelis

12-06-14

Lorraine Nencel (Sociologie) en Ida Sabelis (Organisatiewetenschappen) hebben een driejarige subsidie ontvangen in het kader van het WOTRO-programma Research for inclusive development: strategic actors.

Sandra Evers wint FSW Onderwijsprijs

12-06-14

De Facultaire Studentenraad heeft woensdag 11 juni Sandra Evers (Antropologie) uitgeroepen tot beste docent van de Faculteit der Sociale Wetenschappen. Anouk den Hamer (Sociologie) heeft de aanmoedigingsprijs ontvangen.