Home > Nieuws en agenda
Nieuws & Agenda

Agenda

Kijk hier voor actuele evenementen van de Faculteit.
 

Nieuwsoverzicht

Bekijk hier alle nieuwsberichten van FSW. U kunt gebruik maken van zoektermen of een datumbereik aangeven.

Recent nieuws

Grote drukte tijdens Weekend van de Wetenschap

06-10-15

Weekend van de Wetenschap VU groot succes

Bert Klandermans één van de University Research Fellows 2015-2016

24-09-15

Voorafgaand aan het nieuwe academische jaar is op 28 augustus 2015 de nieuwe lichting fellows in het programma University Research Fellow (URF) benoemd. Bert Klandermans, hoogleraar Toegepaste sociologie, is één van de nieuwe fellows

Oratie: Bewogen door media en emotie

22-09-15

Hoogleraar Mediapsychologie en Communicatie Elly Konijn ontwikkelde de wereldwijd unieke studierichting Mediapsychologie. In haar oratie woensdag 30 september passeert een breed palet aan media de revue: van theater tot reality soaps, van video games tot sociale robots .... emoties spelen daarin een centrale rol. Aan de hand van studies illustreert zij hoe de media van invloed kunnen zijn op mensen door de emoties die dat bij hen oproept. Alsook door de emoties die mensen drijft om zich tot bepaalde media te richten of er daarna iets mee te doen.

In memoriam: Henk Brasz (1923-2015)

21-09-15

Op 17 september j.l. overleed Henk A. Brasz. Hij was van 1959 tot 1987 verbonden aan de Faculteit der Sociale Wetenschappen van de Vrije Universiteit Amsterdam. Eerst als wetenschappelijk hoofdambtenaar, daarna als de eerste reguliere hoogleraar bestuurswetenschap in Nederland, met vele inhoudelijke en bestuurlijke bijdragen aan de ontwikkeling van de bestuurswetenschap en de faculteit.

"Mantelzorgers kunnen groeiende behoefte aan zorg niet opvullen"

15-09-15

Marjolein Broese van Groenou, hoogleraar Informele Zorg, reageert op de plannen uit de Troonrede.

Marlisa Docter wint Mindshare Thesis Award

04-09-15

Docter onderzocht de effectiviteit van in-app Mobile Display Advertising (MDA) met betrekking tot het vergroten van de naamsbekendheid en de koopoverweging. De jury was unaniem: 'Mobile is hot in medialand, dus aan relevantie geen gebrek. De wijze waarop Marlisa dit complexe onderwerp heeft gekaderd en uitgediept, getuigd van een academisch pragmatisme, waar momenteel sterke behoefte aan is binnen de reclamewereld. In een wereld waarin data steeds meer leidend wordt, bewijst Marlisa in haar Thesis dat zij bijzonder goed snapt hoe je met data om moet gaan en hoe je hier concrete learnings uit destilleert.'

VU opent academisch jaar met rectoraatsoverdracht en prijzen

02-09-15

"Wij willen een universiteit zijn die bijdraagt aan een betere wereld door ons onderwijs en onderzoek".

VU steviger in de top 100 van Shanghai Ranking

20-08-15

De VU staat op positie vier van beste Nederlandse universiteiten en 98 op de wereldranglijst.

Eerste fase verhuizing Faculteit der Sociale Wetenschappen afgerond

20-08-15

De Faculteit der Sociale Wetenschappen is aan het verhuizen.

Frank den Hond en Frank de Bakker winnen Best Paper Award 2014

19-08-15

Frank den Hond en Frank de Bakker van de afdeling Organisatiewetenschappen hebben de Best Paper Award 2014 van het Journal of Management Studies gewonnen.

Barbara Vis genomineerd voor New Scientist Wetenschapstalent 2015

18-08-15

Barbara Vis, hoogleraar Politieke Besluitvorming, maakt kans om het grootste wetenschapstalent van 2015 te worden. Zij is genomineerd voor de verkiezing van New Scientist Wetenschapstalent 2015. Uit ruim 50 kandidaten is er een top 25 gemaakt. Voor deze shortlist moest hun onderzoek origineel en actueel zijn, en wetenschappelijke en maatschappelijke impact hebben.

The Lancet lovend over documentaire zorgrobot Alice

06-08-15

De documentaire Ik ben Alice (Alice Cares) is positief besproken in The Lancet, één van de oudste en meest prestigieuze medisch-wetenschappelijke tijdschriften ter wereld. Ik ben Alice is een samenwerking van de VU (onderzoeksgroep SELEMCA) en NCRV/Keydocs. In de film onderzoekt de onderzoeksgroep met hulp van drie bejaarde vrouwen, wijkzorg en familie hoe zorgrobot Alice zich moet gedragen om de vrouwen uit hun isolement te helpen.

Opvallend veel overeenkomsten tussen jonge christenen en moslims

30-06-15

Overtuigde christenen en moslims in Nederland hebben meer met elkaar gemeen dan vaak wordt gedacht. Dit blijkt uit het promotieonderzoek van antropoloog Daan Beekers waarop hij 1 juli bij de Faculteit der Sociale Wetenschappen promoveert.

Frédérique Six: “Kwetsbare burger belandt buiten beeld”

30-06-15

Frédérique Six (Bestuurswetenschap en Politicologie) vindt het hoog tijd dat het in het toezicht weer draait om bescherming van kwetsbare burgers. “Als samenleving zijn we verslaafd geraakt aan de logica dat toezicht – en controle in bredere zin – een zaak is van objectiviteit en meetbaarheid.” Zij publiceerde een column op Toezine.nl.

Winnaars Onderwijsprijzen 2015 bekend

29-06-15

Op 26 juni, tijdens het zomerfeest van de faculteit, werden de ontwikkelingen op het gebied van onderwijs toegelicht. Ook werden de onderwijsprijzen uitgereikt. B&O-student Jip Bartels kreeg de StudenTalentprijs omdat hij zijn academische activiteiten combineert met het (prof)voetbal, het werk als studievoorlichter én het Honoursprogramma.

 
© Copyright Vrije Universiteit Amsterdam

spamfuik@vu.nl