Home > Nieuws en agenda
Nieuws & Agenda

Kijk hier voor actuele evenementen van de Faculteit.

Nieuwsoverzicht

Bekijk hier alle nieuwsberichten van FSW. U kunt gebruik maken van zoektermen of een datumbereik aangeven.

Recent nieuws

Ouderen helpen? 'Af en toe'

24-10-14

Door het kabinetsbeleid moeten ouderen langer zelfstnaidg thuis blijven wonen. Dat vereist meer zorg en betrokkenheid van bijvoorbeeld buren. Maar zijn die daartoe in staat?

FSW Studentenraad presenteert beleidsplan

21-10-14

'Vernieuwde' studentenraad richt zich op drie speerpunten

VU geeft met Chief Diversity Officer vorm aan diversiteitsbeleid

17-10-14

De VU vindt diversiteit belangrijk en heeft daarom Karen van Oudenhoven-van der Zee, decaan van de Faculteit der Sociale Wetenschappen, benoemd tot Chief Diversity Officer (CDO).

Lustrumjaar ‘50 jaar FSW’ feestelijk afgesloten

15-10-14

Het ‘50 jaar FSW’ lustrum zit erop. 3 oktober werd dit bijzondere jaar met als thema Maatschappij in de Maak afgesloten met het Herfstfeest: Passie voor onderwijs.

Studenttalentprijs voor Britta Brugman en Lucille Mattijssen

15-10-14

Britta Brugman en Lucille Mattijssen hebben de studenttalentprijs gewonnen!

Marjolein Broese van Groenou benoemd tot hoogleraar Informele zorg

13-10-14

Het College van Bestuur heeft Marjolein Broese van Groenou per 1 oktober 2014 benoemd tot hoogleraar Informele zorg in een veranderende samenleving, op de Fenna Diemer-Lindeboomleerstoel. Zij was reeds bijzonder hoogleraar Informele zorg in gerontologisch perspectief vanuit de Nederlandse Vereniging voor Gerontologie.

Gerhard van de Bunt maakt Duurzame 100 van Trouw

10-10-14

Dagblad Trouw benoemt elk jaar de 100 duurzaamste Nederlanders: de Duurzame 100. De Duurzame 100 van 2014 omvat heel verschillende types: vernieuwers, denkers en groene duizendpoten.

Excellentiecertificaat voor Europa-platform UvA en VU

09-10-14

Het Amsterdam Centre for Contemporary European Studies (ACCESS EUROPE) van de Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit, mag zich de komende drie jaar Jean Monnet Centre of Excellence noemen. De Europese Commissie verleent dit certificaat aan prominente academische centra die onderzoek en onderwijs over Europa en het Europese integratieproces verzorgen.

Turkse islamitische organisaties en integratie

08-10-14

In opdracht van Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid hebben Thijl Sunier (Sociale en Culturele Antropologie, VU) samen met Nico Landman (Universiteit Utrecht) een rapport geschreven over de stand van kennis over Turkse islamitische organisaties in Nederland. Belemmeren die organisaties de integratie?

Waarom gamer zich niet schuldig voelt als hij personage neerschiet

06-10-14

Gamers vinden het leuk om geweld te zien in videogames. Tilo Hartmann legt uit waarom mensen daar in een game veel minder moeite mee hebben dan in het echt. “Je kunt je geweten even uitschakelen.”

Hans van den Heuvel in Zembla over fraude met overheidsaanbestedingen

02-10-14

ICT-leverancier Ordina heeft in de periode 2005-2010 gefraudeerd met verschillende aanbestedingen van de overheid.

Waterschappen kiezen voor Kieskompas

02-10-14

Kieskompas maakt een online stemhulp voor 22 waterschappen voor de waterschapsverkiezingen op 18 maart 2015. Peter Glas, voorzitter van de Unie van Waterschappen, en André Krouwel, Kieskompasdirecteur (VU), tekenden voor samenwerking.

News from Media Psych @ VU

25-09-14

Yesterday a documentary was broadcast by EO about robots and the elderly.

Herfstfeest FSW: Passie voor onderwijs

23-09-14

Het is bijna zover: 3 oktober vindt het herfstfeest plaats met inspirerende sprekers, een vooruitblik van de decaan, de uitreiking van de FSW Onderwijsprijs en nog veel meer!

Peter van der Sijde hoogleraar Organisatie, Entrepreneurship en Technologie

22-09-14

Peter van der Sijde is per 1 september benoemd tot hoogleraar Organisatie, Entrepreneurship en Technologie. Zijn leerstoel is een samenwerking tussen de Faculteit der Sociale Wetenschappen en de Faculteit der Exacte Wetenschappen in het kader van de opleiding Science Business & Innovation (SBI).