Home > Nieuws en agenda
Nieuws & Agenda

Kijk hier voor actuele evenementen van de Faculteit.

Nieuwsoverzicht

Bekijk hier alle nieuwsberichten van FSW. U kunt gebruik maken van zoektermen of een datumbereik aangeven.

Recent nieuws

NWO-subsidies voor Agnes Akkerman

11-07-14

Agnes Akkerman (Sociologie) heeft twee NWO-subsidies toegekend gekregen. De eerste is voor onderzoek naar hoe flexibele werknemers onvrede over hun werkomstandigheden uiten.

Frank de Bakker (ORG) ontvangt NWO-financiering MaGW Onderzoekstalent

26-06-14

In de jaarlijkse ronde van het NWO-financieringsinstrument Onderzoekstalent zijn 35 van de 132 ingediende onderzoeksvoorstellen gehonoreerd. Eén van die aanvragen was van Frank de Bakker, Julie Ferguson en Peter Groenewegen, met als onderwerp ‘Against all odds: how cross-sector collaboration platforms catalyze change in sustainable trade’.

WOTRO-subsidie voor Lorraine Nencel en Ida Sabelis

12-06-14

Lorraine Nencel (Sociologie) en Ida Sabelis (Organisatiewetenschappen) hebben een driejarige subsidie ontvangen in het kader van het WOTRO-programma Research for inclusive development: strategic actors.

Sandra Evers wint FSW Onderwijsprijs

12-06-14

De Facultaire Studentenraad heeft woensdag 11 juni Sandra Evers (Antropologie) uitgeroepen tot beste docent van de Faculteit der Sociale Wetenschappen. Anouk den Hamer (Sociologie) heeft de aanmoedigingsprijs ontvangen.

Barbara Vis: 'Alleen bezuinigen tijdens recessie?'

12-06-14

In economisch moeilijke tijden wordt er vooral bezuinigd: bezuinigen zou slechts “the only game in town” zijn, is het beeld. Maar is dat ook echt zo?

Bachelor Antropologie scoort goed

28-05-14

Studenten beoordelen de bachelor Antropologie als beste antropologieopleiding in Nederland. Dat blijkt uit de NSE 2014.

Bas Reus en Rena Bakshi genomineerd voor Amsterdam Science & Innovation Award!

22-05-14

De jury van de Amsterdam Science & Innovation Award heeft, onder leiding van Alexander Rinnooy Kan, tien finalisten genomineerd uit meer dan 60 inzendingen. Bas Reus en Rena Bakshi, werkzaam bij de afdeling Organisatiewetenschappen, zijn met hun inzending Algorithm to predict online group effectiveness in real-time based on social network structures in organizations, één van de tien finalisten.

De diversiteit van het willen

19-05-14

Eelco van Wijk en Frédérique Six van de afdeling Bestuurswetenschap en Politicologie hebben een nieuw boek gepubliceerd "De diversiteit van het willen" over veranderingen in motivaties van ondernemers die schuilgaan achter regelnaleving en overtreding. Het onderzoek is gesubsidieerd door het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) en is gepubliceerd in de serie Handhaving en Gedrag van Boom Lemma uitgevers.

Staken werkt aanstekelijk, binnen én tussen bedrijfssectoren

15-05-14

Staken werkt besmettelijk. De kans is dus aanwezig dat de actievoerende Schipholbeveiligers en de stakende mbo-docenten ook anderen tot staken aanzetten. Stakingen, zoals bijvoorbeeld momenteel in de schoonmaakbranche, kunnen zelfs overslaan naar andere sectoren. Het risico hierop is zo’n twee weken tot een halfjaar na start van de staking het grootst. De piek van de kans op besmetting bevindt zich rondom een maand na de staking. Dat blijkt uit onderzoek onder leiding van NWO-onderzoeker Agnes Akkerman, universitair docent bij de afdeling Sociologie. Het onderzoek werd uitgevoerd aan de Radboud Universiteit. Agnes Akkerman presenteert de onderzoeksresultaten op 21 mei tijdens de eindconferentie van het NWO-onderzoeksprogramma Conflict en Veiligheid.

Caelesta Braun wint met Jan Beyers de BVPA Publicatieprijs

13-05-14

Op 12 mei hebben Caelesta Braun (Bestuurswetenschap en Politicologie) en Jan Beyers de BVPA publicatie prijs (beroepsvereniging voor public affairs) toegekend gekregen voor een gezamenlijke publicatie.

Sociale media en netwerken in organisaties

07-05-14

Op 9 mei 2014 start de postacademische module Sociale media en netwerken in organisaties onder leiding van Prof. dr. Peter Groenewegen, dr. Julie Ferguson en dr. Christine Möser.

Peter van den Besselaar benoemd tot hoogleraar Organisatie en dynamiek van de wetenschap

28-04-14

Peter van den Besselaar is per 1 juni benoemd tot hoogleraar Organisatie en dynamiek van de wetenschap. Sinds 5 jaar bekleedt hij de (tijdelijke) bijzondere leerstoel met dezelfde titel in dienst van de KNAW. De instelling van deze nieuwe leerstoel door de VU biedt Peter van Besselaar de mogelijkheid om het succesvolle onderzoek van de bijzondere leerstoel te continueren.

Dag van de Filantropie

28-04-14

Op de jaarlijkse Dag van de Filantropie, op 24 april 2014, boog een denktank zich over de herpositionering van het particulier initiatief in het politieke debat.

Prof. Frank Biermann spreker bij VN

22-04-14

Hoogleraar Frank Biermann van de Vrije Universiteit spreker tijdens speciale sessie van de Algemene vergadering van de Verenigde Naties ter ere van de viering van 'International Mother Earth Day'.

Postacademisch onderwijs lanceert nieuwe cursus Onderzoeksmethoden

15-04-14

Onderzoek, methoden en analyse, hoe zat ook alweer? Kennis bijtanken op de VU!