Home > Nieuws en agenda > Agenda
tot
09-05-2016

Simon Hix - For and Against Brexit A Survey Experiment of the Impact of Campaign Frames on Public Attitudes toward EU Membership

On 23 June the United Kingdom will vote in a referendum on whether to remain in or leave the European Union. What arguments will be most powerful in influencing public attitudes in the vote?

Tijd: 15:30-17:00 uur Locatie: Roetereiland, room C10.20
13-05-2016

Symposium 10 jaar vernieuwende journalistiek

Het nieuws staat nooit stil, maar ook de journalistieke professie zelf is de laatste jaren sterk in beweging. Journalistieke vernieuwing heeft daarom altijd centraal gestaan in de master journalistiek aan de Vrije Universiteit, zowel in onderwijs als onderzoek. De opleiding bestaat inmiddels tien jaar. Tijd om samen de balans op te maken van wat er het afgelopen decennium in de journalistiek is bereikt en vooruit te kijken naar wat ons te wachten staat.

Tijd: 14:30-21:00 uur Locatie: Vrije Universiteit Amsterdam, Auditorium | De Boelelaan 1105 | 1081 HV | Amsterdam
17-05-2016

‘Aso-media’ stimuleren cyberpesten

Jongeren die geregeld kijken naar media waarin asociaal gedrag vertoond wordt, cyberpesten meer dan jongeren die hier nooit of soms naar kijken. Dit is een van de conclusies uit het promotieonderzoek van Anouk den Hamer. Zij onderzocht waarom jongeren gaan cyberpesten. Cyberpesten is pesten dat online plaatsvindt, bijvoorbeeld via de computer of een smartphone. Hierbij kun je denken aan een ander online uitschelden, iemand berichten met dreigementen sturen, vervelende grappen over een ander maken op social media, iemand online buitensluiten, et cetera.

Tijd: 15.45 uur Locatie: Aula
19-05-2016

Women's Rights Struggles in the Middle East

The lecture will develop the argument that gender is not a side issue but central to understanding recent developments in the region.

Tijd: 15.30u uur Locatie: HG 11A33 (Main Building) Vrije Universtiteit Amsterdam
01-06-2016

Democratic authority in the European Union - Damian Chalmers

It has become fashionable to argue that with the sovereign debt and refugee crises, EU politics has moved to the mainstream. It can no longer avoid the democratic contestation that is the bread and butter of such politics.

Tijd: 12:00-14:00 uur Locatie: Allard Pierson Museum, Oude Turfmarkt 127, Nina van Leerzaal
12-10-2016

Dynamics of Organizing for Social Action: Networks, Actors and Events

6th Network Workshop Advances in Social Network Theory and Methods; 12-14 October 2016