Home > Nieuws en agenda > Agenda
tot
09-02-2016

Vuurwapens en het recht op zelfverdediging

Vuurwapens legaliseren doet velen denken aan Amerikaanse toestanden: schietpartijen in scholen, wapens kopen in de supermarkt.

Tijd: 19:30-22:00 uur Locatie: Café P96, Prinsengracht 96, Amsterdam
11-02-2016

PIL Talks! @VU: the legal basis for using force in Syria

With the decision-making around fighting ISIS on Syrian territory, the discussions flare up again around the legal basis (or in Dutch ‘volkenrechtelijk mandaat’) of using force. How important is law and the legal basis of using force in relation to considerations of military and humanitarian necessity and proportionality? How does the political sphere deal with the indeterminacy of the law on use of force, and thus that there are many ways to argue for or against the existence of a legal basis?

Tijd: 17.15 uur uur Locatie: Open Concilium area of the Faculty of Law (Initium building)
15-02-2016

EU@Amsterdam: Enclaves in de stad

"Nu online interactie een onmiskenbaar deel is geworden van menselijk gedrag in de stedelijke publieke ruimte behoeft onze conceptualisering van ‘sociale interactie’ en ‘sociale sfeer’ wellicht revisie."

Tijd: 20:00  uur Locatie: Pakhuis de Zwijger, kleine zaal
19-02-2016

EASA Seminar Anthropology of Children and Youth

Cartographies of Child Poverty in Policies and Programmes in Kenya: Locating Children's Voice at the Interstices of Competing Representations

Tijd: 10:30-12:00 uur Locatie: W&N building, 6th floor, room WN-P656, this is behind the main building
07-03-2016

EU@Amsterdam: De scheppende of slapende stad

“Het is tijd om nieuwe steden hun oorspronkelijke positie als laboratoria van een nieuwe stedelijkheid terug te geven.”

Tijd: 20:00 uur Locatie: Pakhuis de Zwijger, kleine zaal
08-03-2016

Toestaan met tegenzin. Het beoefenen en bevorderen van tolerantie

Tolerantie is smeerolie voor een democratische en vreedzame samenleving. Zonder verdraagzaamheid krijgen vooroordelen en discriminatie vrij spel. ‘Toestaan met tegenzin’, het promotieonderzoek van Marjoka van Doorn, is een studie naar het bevorderen van die tolerantie: een sociaalpsychologisch antwoord op de vraag wat helpt en wat juist hindert bij dit ‘accepteren van wat tegenstaat’.

Tijd: 11.45 uur Locatie: Auditorium
10-03-2016

Security/counterterrorism/citizenship after the Paris attacks

A Europe and the World seminar