Home > Nieuws en agenda > Agenda
tot
22-04-2015

Governance boven de staat

Hoe kunnen we verklaren hoe international organisaties zijn opgezet en beslissingen maken? In dit proefschrift betoogt Jeanine Bezuijen dat een spanning tussen schaal en gemeenschap resulteert in het ontstaan van twee verschillende soorten internationale organisaties: algemeen (general purpose) en taak-specifiek (task specific).

Tijd: 13.45 UUR Locatie: Aula
22-04-2015

Ondernemerschap bij universiteiten

Todd Davey onderzocht hoe ondernemerschap bij universiteiten ontwikkeld kan worden.

Tijd: 15.45 UUR Locatie: Aula
23-04-2015

Dag van de Filantropie

Naar aanleiding van de publicatie van het boek ‘Geven in Nederland 2015’ wordt op de Dag van de Filantropie, 23 april 2015 een symposium gehouden aan de VU met als thema: ‘Veerkracht van Filantropie’.

Tijd: 10:00 UUR Locatie: Aula
24-04-2015

Daklozenopvang Amsterdam wisselend effectief

De daklozenopvang in Amsterdam is van goede kwaliteit, maar de maatschappelijke effecten ervan zijn wisselend. Dat is één van de conclusies van het promotieonderzoek van Nienke Boesveldt. Zij heeft de uitkomsten van het recentste daklozenbeleid in drie Europese steden onderzocht.

Tijd: 11.45 UUR Locatie: Aula
28-04-2015

Kwestie van vertrouwen: Meer innovatie, meer vertrouwen?

In de debatreeks Kwestie van vertrouwen gaat het over de dagelijkse dilemma’s van personen en organisaties rond integriteit en vertrouwen. Er zijn vijf debatten met verschillende invalshoeken. In dit debat staan bedrijfsleven en organisaties ter discussie.

Tijd: 15:30 UUR Locatie: Vrije Universiteit, Auditorium hoofdgebouw, De Boelelaan 1105, 1081 HV Amsterdam
08-05-2015

De antroposofische orde. Religieus individualisme, gemeenschapsleven en maatschappelijke participatie in de antroposofische beweging van Nederland

.

Tijd: 13.45 UUR Locatie: Aula
12-05-2015

Kwestie van vertrouwen: Wantrouwen + controle = vertrouwen?

In de debatreeks Kwestie van vertrouwen gaat het over de dagelijkse dilemma’s van personen en organisaties rond integriteit en vertrouwen. Er zijn vijf debatten met verschillende invalshoeken. In dit debat staat de overheid ter discussie.

12-05-2015

What activation practitioners do: An ethnomethodological study about activation as it is accomplished in practice by activation practitioners

.

Tijd: 11.45 UUR Locatie: Aula