Home > Nieuws en agenda > Agenda
tot
22-09-2014

Academisch talent afhankelijk van beoordelaar

Academisch talent wordt overwegend beoordeeld op basis van criteria als ambitie, doorzettingsvermogen en sociale vaardigheden. Dit blijkt uit het promotieonderzoek van organisatiewetenschapper Pleun van Arensbergen naar wat academisch talent nu precies is en hoe het wordt geselecteerd.

Tijd: 11.45 UUR Locatie: Aula
03-10-2014

Media Models Matter in Context. Negotiated Media Effects of Idealized Body Images

.

Tijd: 13.45 UUR Locatie: Aula
03-10-2014

Herfstfeest FSW: Passie voor onderwijs

Het Herfstfeest van de Faculteit der Sociale Wetenschappen met het thema 'Passie voor onderwijs'

Tijd: 15.30 UUR Locatie: Atrium D-146 | Medische Faculteit
08-10-2014

Gerechtigheid voor slachtoffers mensenrechtenschendingen is maatwerk

Na mensenrechtenschendingen gepleegd tijdens dictaturen of burgerconflicten voert het nieuwe gezag vaak praktijken in die moeten zorgen voor gerechtigheid. Zij luisteren daarbij te weinig naar de slachtoffers van de schendingen, concludeert antropologe Mijke de Waardt. Zij deed in Peru onderzoek naar deze ‘gerechtigheidsmiddelen’. “Een gerechtigheidstoolkit bestaat niet,” concludeert zij. “Er is geen standaardpakket dat je overal toe kunt passen. Het moet maatwerk zijn, afgestemd op de lokale context.”

Tijd: 11.45 UUR Locatie: Auditorium
10-10-2014

Time machine

CLUE/Global Encounters/Economic and Social History seminar

Tijd: 13.00-14.30 UUR Locatie: Z-009, Metropolitan Building, VU University
27-10-2014

Nations Unbound

Twenty years ago, Linda Basch, Nina Glick Schiller and Cristina Szanton Blanc published Nations Unbound, a book in which they argued for a new approach to studying migration, one that places migrants in the perspective of transnational ties and global power structures rather than host states alone.

Tijd: 17.00-18.30 UUR Locatie: Z-009, Metropolitan Building, VU University
06-11-2014

Towards a Grammar of Justice in EU Law

This intensive workshop offers a unique forum for examining different aspects of critical justice (both promises and problems) in EU legal setting.

Tijd: 8.30-17.00 UUR Locatie: Wyndham Apollo Hotel Amsterdam