Home > Nieuws en agenda > Agenda
tot
03-10-2014

Waarschuwingen en commentaar leeftijdsgenoten belangrijk bij kijken naar ultradunne modellen

In de media heerst een superslank schoonheidsideaal. Foto’s van ultradunne modellen kunnen tienermeisjes ontevreden maken met hun eigen lichaam, maar soms doen ze dat juist ook niet. In haar promotieonderzoek stelt Jolanda Veldhuis dat dat afhangt van de context waarin meisjes die foto’s bekijken. Deze context bij modellenfoto’s kan bijvoorbeeld bestaan uit een tekst, zoals een ‘disclaimer’ of commentaar van leeftijdsgenoten.

Tijd: 13.45 UUR Locatie: Aula
03-10-2014

Herfstfeest FSW: Passie voor onderwijs

Het Herfstfeest van de Faculteit der Sociale Wetenschappen met het thema 'Passie voor onderwijs'

Tijd: 15.30 UUR Locatie: Atrium D-146 | Medische Faculteit

Law Enforcement and Public Health

Het congres Law Enforcement and Public Health brengt onderzoekers, professionals en beleidsmakers van over de hele wereld samen rond vele thema's waar politie en openbare gezondheidszorg elkaar nodig hebben.

Locatie: Vrije Universiteit Amsterdam
06-10-2014

U-meet: Dilemma’s in de zorg op te lossen met robots?

Kunnen robots helpen in de zorg, bijvoorbeeld in de zorg voor ouderen? Maandag 6 oktober 2014 organiseert de VU de U-meet, waarbij wetenschap en publiek discussiëren over het oplossen van dilemma’s in de zorg met behulp van robots.

Tijd: 15.30-17.00 UUR Locatie: Cultuurcentrum Griffioen, Uilenstede 106, 1183 AM Amstelveen

Centro Paulo Freire seminar series

Centro Paulo Freire seminar series: soccer clinics in Brazil and South Africa

Tijd: 12.00 UUR Locatie: WN-F647 (VU University, Earth and Life Science Building)
08-10-2014

Gerechtigheid voor slachtoffers mensenrechtenschendingen is maatwerk

Na mensenrechtenschendingen gepleegd tijdens dictaturen of burgerconflicten voert het nieuwe gezag vaak praktijken in die moeten zorgen voor gerechtigheid. Zij luisteren daarbij te weinig naar de slachtoffers van de schendingen, concludeert antropologe Mijke de Waardt. Zij deed in Peru onderzoek naar deze ‘gerechtigheidsmiddelen’. “Een gerechtigheidstoolkit bestaat niet,” concludeert zij. “Er is geen standaardpakket dat je overal toe kunt passen. Het moet maatwerk zijn, afgestemd op de lokale context.”

Tijd: 11.45 UUR Locatie: Auditorium
10-10-2014

Time machine

CLUE/Global Encounters/Economic and Social History seminar

Tijd: 13.00-14.30 UUR Locatie: Z-009, Metropolitan Building, VU University
16-10-2014

EASA Seminar Anthropology of Children & Youth

There is increasing awareness of human trafficking in the Netherlands and at the international level. To tackle a hidden problem such as human trafficking, it must be made visible.

Tijd: 10.30-12.00 UUR Locatie: VU University, Metropolitan Building, Z-113