Home > Nieuws en agenda > Agenda

gastcollege met vrouwelijke Turkse bestuurders

Tijd: 15:30-18:00 UUR Locatie: VU Hoofdgebouw 8A4
02-12-2014

Omgaan met fouten in organisaties

In de zorg en andere sectoren neemt de druk om menselijke fouten naar buiten te brengen toe. Bij het omgaan met deze menselijke fouten is de verhouding tussen beroepsgroepen belangrijk. Menselijke fouten kunnen namelijk een bedreiging van de sociale identiteit vormen. Dit wil zeggen dat de status van een bepaalde groep onder druk komt te staan. De manier waarop mensen reageren op deze bedreiging beïnvloedt het omgaan met fouten in organisaties. Dat stelt Annemiek van Os in haar promotieonderzoek.

Tijd: 15.45 UUR Locatie: Aula
04-12-2014

Niet één beste stijl moreel leiderschap

Een leidinggevende kan de integriteit van de medewerkers alleen stimuleren als die medewerkers zijn of haar leiderschap als moreel herkennen en accepteren. Leonie Heres onderzocht de aannames, verwachtingen en ideeën die zij hebben over moreel leiderschap. Zij vond dat er niet één beste stijl is van moreel leiderschap. Er zijn juist verschillen in wat werknemers verwachtten van hun managers.

Tijd: 15.45 UUR Locatie: Aula
18-12-2014

Philanthropy Seminar

Vermogende Nederlanders vormen een belangrijke bron van inkomsten voor goededoelenorganisaties. Hoeveel geven vermogende Nederlanders aan goede doelen, en aan welke doelen geven zij?

Tijd: 16.00-18.00 UUR Locatie: VU, hoofdgebouw, 2A-02
18-12-2014

Ongelijkheid in de 21ste eeuw - Internationaal Symposium met Göran Therborn en Branko Milanovic

Keynote speeches over mondiale ongelijkheid