Met een andere bril naar de samenleving kijken> VU is verder kijken
Met een andere bril naar de samenleving kijken

De vijf bacheloropleidingen van de Faculteit der Sociale Wetenschappen geven je de unieke kans om met een andere bril naar de samenleving te leren kijken; van communicatieprocessen tot geloofsuitingen en van macht tot idealen. Met een bachelor van de VU op zak kijk je kritisch om je heen.

Sluiten Kijk met een andere bril >
Maatschappelijke veerkracht> VU is verder kijken
Maatschappelijke veerkracht

Internationale conflicten, de financiële crisis, spanningen tussen etnische en religieuze gemeenschappen, nieuwe vormen van (cyber)criminaliteit, de noodzaak tot hervormingen in de zorg: maatschappelijke uitdagingen zijn wereldwijd aan de orde van de dag. De toekomst van samenlevingen zal er één van constante beweging en transformatie zijn. Zijn samenlevingen veerkrachtig (resilient) genoeg om daar mee om te gaan?

Sluiten Institute for Societal Resilience >
Geven in Nederland> VU is verder kijken
Geven in Nederland

Het Centrum voor Filantropische Studies is het expertisecentrum op het gebied van onderzoek naar filantropie in Nederland. "Geven in Nederland" is een van de belangrijkste onderzoeksprojecten van de werkgroep Filantropische Studies. Sinds 1995 wordt het geefgedrag van huishoudens, individuen, fondsen, bedrijven en goede-doelenloterijen elke twee jaar in kaart gebracht en samengevoegd tot een macro-economisch overzicht.

Sluiten Verdiep je in het filantropische werkveld >
De toekomst van de zorg> VU is verder kijken
De toekomst van de zorg

Kan een robot een menselijke band met iemand opbouwen? Onderzoeksgroep SELEMCA, waar o.a. de VU deel van uitmaakt, heeft Alice ontwikkeld en probeert met behulp van wijkzorg en familie uit te vinden hoe Alice zich moet gedragen om te zorgen dat de eenzaamheid minder vat krijgt op de ouderen.

Sluiten Maak kennis met Alice >
Onderwijs aan professionals> VU is verder kijken
Onderwijs aan professionals

Wilt u uw kennis verdiepen en reflecteren op uw functioneren en werkpraktijk? Bij de VU Academy of Social Sciences kunt u kiezen uit ruim dertig postacademische cursussen en opleidingen over besturen, organiseren, analyseren, communiceren, geven en samenleven. U krijgt er kleinschalig, intensief postacademisch onderwijs. De nieuwste theoretische inzichten, toegepast op uw werkpraktijk.

Sluiten Bekijk het cursusaanbod >

    spamfuik@vu.nl