Ervaringen van studenten> VU is verder kijken
Ervaringen van studenten

“Bij Sociologie aan de VU kijk je vanuit verschillende perspectieven naar mens en maatschappij. Zo ontwikkel je een kritische houding tegenover de wereld om je heen, ver weg en dichtbij. Gelukkig voel ik me ook echt thuis op de VU. Er heerst een prettige sfeer op de campus. Veel studenten komen uit het buitenland of hebben een niet-Nederlandse achtergrond. Ondanks die verschillen gaat iedereen fijn met elkaar om.” - Ebru Aydin

Sluiten Meer ervaringen
Alumniportretten> VU is verder kijken
Alumniportretten

Andrea Dijkstra studeerde de master Social and Cultural Anthropology en werkt nu als freelance journalist. Sinds juni 2011 reist ze samen met haar vriend – fotograaf Jeroen van Loon – per Land Rover Defender door Afrika om onderweg verhalen te maken voor Nederlandse en internationale media.

Sluiten Lees meer
Onderzoek naar Sociale Bewegingen> VU is verder kijken
Onderzoek naar Sociale Bewegingen

Bert Klandermans doet al meer dan dertig jaar vergelijkend onderzoek naar sociale bewegingen. Hij reist de hele wereld af, mengt zich tussen het demonstrerende publiek en onderzoekt waarom mensen wel of niet sympathiseren met een sociale beweging en waarom ze ervoor kiezen om de barricade op te gaan of thuis te blijven.

Sluiten Lees meer
Manifest: steun particulier initiatief> VU is verder kijken
Manifest: steun particulier initiatief

Particulier initiatief is springlevend, maar om vitaal te blijven en te groeien moet ze ook door de overheid op waarde worden geschat. Op donderdag 24 april levert het manifest 'Er waart een golf van idealisme door Nederland' een bijdrage aan het zelfbewustzijn van de vele particuliere initiatieven en geeft uiting aan bezieling, perspectief en idealen. Ook u bent van harte uitgenodigd!

Sluiten Lees meer
Postacademisch Onderwijs> VU is verder kijken
Postacademisch Onderwijs

Wilt u uw kennis verdiepen en reflecteren op uw functioneren en werkpraktijk? Bij de VU Academy of Social Sciences kunt u kiezen uit ruim dertig postacademische cursussen en opleidingen over besturen, organiseren, analyseren, communiceren, geven en samenleven. U krijgt er kleinschalig, intensief postacademisch onderwijs. De nieuwste theoretische inzichten, toegepast op uw werkpraktijk.

Sluiten Bekijk het cursusaanbod

spamfuik@vu.nl